Nedjelja, 6. listopada 2024.

Maja Holek u žiriju Pula film festivala: Ovo je divno iskustvo, uz žiriranje prilika je i za nove suradnje i projekte

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek članica je žirija Pula film festivala.

Kako je rekla Dravi.info, u žiriju je za nagradu Kino mreže koju predstavnici nezavisnih kinoprikazivača dodjeljuju najboljem hrvatskom filmu, a od ove godine i filmu u međunarodnom programu.

– Otkad je ta nagrada uspostavljena prošle godine Kino mreža šalje poziv svim kinima koja su članovi nezavisnih kinoprikazivača da budu članovi. S obzirom na to da sam ja ispred Kina Velebit članica upravnog odbora Kino mreže, direktno sam upala u taj žiri – kazala je Holek.

U žiriju je troje članova, a njihov zadatak bio je pogledati šest filmova koji su u međunarodnom programu i osam hrvatskih.

– Dobili smo samo program, nismo dobili ništa unaprijed već smo sve gledali s publikom. Riječ je o filmovima koji tek stižu u distribuciji što znači da još nisu bili u kinima, za razliku od glavnog programa gdje se dodijeljuju zlatne arene. Zadatak je pogledati filmove i nas troje koji smo u žiriju donosimo odluke i moramo dati obrazloženje – objasnila je Holek.

Ovo joj je prvi put da je na Pula film festivalu i govori nam da je zaista divno.

– Filmovi se prikazuju od jutra do mraka, a osim ovih 14 koje sam morala pogledati radi žiriranja, pogledala sam ih još sigurno šest koji su bili na rasporedu. Održan je bio i sastanak kinoprikazivača i Uprave Pula film festivala na kojem smo raspravljali o hrvatskom filmu u nezavisnim kinima. Boravak ovdje jako je koristan za daljnje neke programe i programiranja tako da mogu najaviti da ćemo već početkom rujna imati gostovanje jedne filmske ekipe hrvatskog filma, a imat ćemo vrlo uskoro i program pod nazivom “Pula u gostima” u kojem će se prikazivati filmovi iz glavnog programa – zaključila je Holek.

Slušaj uživo
zatvori