Petak, 26. srpnja 2024.

LJETNI UPISNI ROK NA SJEVERU Prorektor Tomiša: Drugi smo u Hrvatskoj po popunjenosti upisnih kvota

Sveučilište Sjever na drugom je mjestu po popunjenosti upisnih kvota u ljetnom upisnom roku.

Najmlađe javno hrvatsko sveučilište s popunjenošću od 67,7 posto odmah je iza najvećeg sveučilišta u Republici Hrvatskoj, onoga u Zagrebu. Zadovoljan tim rezultatima je prorektor Mario Tomiša.

– Prema službenim rezultatima drugi smo u Hrvatskoj po popunjenosti upisnih kvota. Te brojke su ove godine na razini cijele Hrvatske nešto manje jer veliki broj maturanata nije uspio položiti državnu maturu pa samim time očekujemo da će rezultati biti još bolji na jesenskom roku. No, i sad moramo biti zadovoljni, drugi u Hrvatskoj smo pa to su odlični rezultati – rekao je prorektor.

Najveći interes na ovogodišnjem ljetnom roku bio je za studij multimedije u Varaždinu te medijskog dizajna u Koprivnici.

– Imamo dobar interes za velikim brojem studija, ali ova dva prednjače. Mi na preddiplomskoj razini upisujemo 17 studijskih programa u dva grada. Veliki je interes za sve, ove godine ovi odskaču, prijašnjih godina su neki drugi odskakali – napomenuo je.

Što se pak tiče studija na kojima je nakon ljetnog upisnog roka ostalo najviše mjesta, izdvajaju se studij Zaštita okoliša, recikliranja i ambalaže u Koprivnici i Računalstvo i informatika u Đurđevcu. Zaštitu okoliša upisalo je troje studenata, a mjesta je bilo za njih 15, dok je na Računalstvo upisano četvero studenata, a mjesta ima za 25.

Recimo na kraju da su u ljetnom upisnom roku po popunjenosti upisnih kvota uvjerljivo na začelju sveučilišta u Slavonskom Brodu i Dubrovniku.

zatvori