Nedjelja, 6. listopada 2024.

Ljetne tržnice knjiga vraćaju se na staru lokaciju, otvorene prijave za izlagače

Svima dobro znane i rado posjećene tržnice knjiga u organizaciji Knjižnice i čitaonice Fran Galović ponovo se vraćaju na staru lokaciju, na šetnicu ispred Gradskog parka prema Zrinskom trgu.

Tržnice knjiga postale su gotovo zaštitni znak ljeta generacijama Koprivničanaca.

– Od prvih štandova ispred same zgrade davne 1996. kada je u suradnji sa Šarenim dućanom održana prva tržnica na kojoj su se prodavale otpisane knjige iz fonda knjižnice, pa do “Buvljaka u našem dvorištu” prošle godine, nanizao se lijepi broj ovih takozvanih tržnica – poručili su iz knjižnice te pojasnili kako su zbog radova na obnovi Zrinskog trga, a neželjeći prekidati tradiciju, prošle godine premjestili tržnicu knjiga na novu lokaciju, u zajedničko dvorište kina i knjižnice.

– I repertoar se proširio pa se građanima sugeriralo da uz tradicionalnu ponudu knjiga, slikovnica, stripova, gramofonskih ploča, CD-a i slično mogu obogatiti ponudu i svojim umjetničkim kreacijama, rukotvorinama, a također i rabljenim odjevnim i drugim predmetima. Baš kao na buvljaku! Jer ono što nekome ne treba drugome će možda dobro doći, a i neće završiti na otpadu nego pronaći neki novi život i svrhu – navodi se u pozivu izlagačima i posjetiteljima.

Prva ovogodišnja Ljetna tržnica održat će se u subotu, 27. srpnja u Gradskom parku od devet do 12 sati. Građani sami trebaju donijeti svoje stolove, stalke i stolice. Sve dodatne informacije i prijave moguće su na e-mail [email protected] ili broj 048 622 363 (kućni 115) ili osobno u Knjižnici.

U slučaju jake kiše događaj se odgađa.

Slušaj uživo
zatvori