Četvrtak, 3. listopada 2024.

Kupnja automobila putem interneta loše završila, muškarac ostao bez nekoliko tisuća eura

Za nekoliko tisuća eura prevaren je 41-godišnjak s područja Policijske uprave koprivničko-križevačke koji je putem internet oglasnika pokušao kupiti automobil.

Kako ističu u policiji, navedeni muškarac je u lipnju ove godine na oglasniku pronašao oglas o prodaji osobnog automobila i stupio u kontakt s nepoznatom osobom.

– Prema dogovoru u više navrata putem bonova uplatio je nekoliko tisuća eura nakon čega se osoba više nije javljanja niti mu je dostavljeno vozilo te je shvatio da je prevaren – navode.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, a u policiji upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije.

– Ne šaljite novac nepoznatom. Ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ako je moguće, zadržite pravo da prvo primite robu. Prije plaćanja razmislite dvaput, provjerite jeste li razumjeli rizike kupnje putem interneta. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori