Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

KUD Molve u Selcu impresionirao brojne turiste, u šeširu završili i euri

Članovi folklorne skupine i tamburaškog sastava KUD-a Molve gostovali su u Selcu gdje su u večernjim satima upriličili jednosatni samostalni koncert na pozornici uz more.

Mnogobrojna publika uživala je u pjesmama i plesovima molvarskog kraja.

Članovi tamburaške sekcije otvorili su koncert s tri pjesme, a nakon toga su se na pozornici pojavili i članovi male folklorne sekcije pod vodstvom Ivice Tube, koji su izveli plesove i pjesme Ženio se sine Ivo, Ples s ropčecom, Postojale cure oko kola, Na kraj sela i polka.

Tamburaši su potom samostalno svirali i zabavili publiku s pjesmama svih žanrova i područja Hrvatske, za što ih je pripremio voditelj Matej Ištvan.

– Članovi KUD-a Molve na najbolji mogući način su prezentirali Molve u primorskom kraju te tako prenijeli dašak molvarske kulture i običaja zainteresiranim turistima i prolaznicima koji su se u tom trenu našli na rivi Selca – objavili su.

Ovo gostovanje i putovanje je ujedno bila i nagrada svim članovima male folklorne sekcije koji marljivo uvježbavaju plesne korake tijekom cijele godine i koji su svojim radom i zalaganjem zaslužili ovakvo gostovanje.

 

Slušaj uživo
zatvori