Utorak, 1. listopada 2024.

Koprivničkom Ivancu država poslala novac za infrastrukturu i mlade. Vrabelj: Stižu i golovi na kotačima

Općini Koprivnički Ivanec odobreno je 28.900 eura za nabavu sportske opreme te 40.700 za gradnju pješačke staze, što je još jedan odličan rezultat nakon ulaska Općine u krug razvijenih općina i gradova.

Podsjetimo, Ministarstvo demografije i useljeništva objavilo je rezultate pilot projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

>> Država poslala novac za dječje aktivnosti, Koprivnica zamalo nacionalni rekorder

Glavni provoditelj sportskih aktivnosti u sklopu projekta bit će Škola nogometa Općine Koprivnički Ivanec, a provedbeno razdoblje projekta je od 4. rujna ove do kraja kolovoza iduće godine.

– U sklopu projekta financirat će se kompletan trošak svih trenera u školi nogometa u navedenom razdoblju te će se nabaviti sportska oprema za svu djecu: jakne, trenirke, radne trenirke, šuškavci, ruksaci, dresovi, štucne, kostobrani, t-shirt i kopačke. Uz sve navedeno, nabaviti će se i oprema potrebna za odvijanje treninga u vidu dva veća aluminijska gola na kotačima sa mrežama, dva manja aluminijska gola na kotačima sa mrežama, pet lopti, 50 markirki, 10 slalom štapova za trening i jedan živi zid na kotačima – otkrio nam je načelnik Zoran Vrabelj te dodao kako ovim odličnim rezultatom na natječaju izravno povećavaju standard djece te ih potiču na bavljenje sportom.

Euri stižu i za infrastrukturu

U Koprivnički Ivanec stiže još eura i to zahvaljujući natječaju Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

>> Ministarstvo graditeljstva podijelilo 10 milijuna eura za infrastrukturu, evo što će se graditi kod nas

Općina je dobila maksimalnih 40.700 eura za izgradnju nogostupa u dijelu Ulice Matije Gupca.

– Za taj projekt ranije smo dobili 30.000 eura od Ministarstva regionalnog razvoja, evo i sad još ovaj iznos. U tijeku je javna nabava i uskoro kreću radovi, a zahvatom ćemo značajno podići razinu sigurnosti naših mještana koji više neće morati hodati po kolniku, a sve će  i puno ljepše i modernije izgledati – rekao nam je Vrabelj.

Slušaj uživo
zatvori