Četvrtak, 3. listopada 2024.

IMA SE, MOŽE SE Podravsko-prigorski vozači ‘podebljali’ državni proračun za više od 100.000 eura

Podravsko-prigorski vozači tijekom proteklih šest mjeseci “podebljali” su proračun Republike Hrvatske za 103.005,90 eura.

Podaci su to Policijske uprave koprivničko-križevačke iz koje ističu da je u žurnim prekršajnim postupcima nadležni prekršajni sud kaznio 21 vozača zatvorskom kaznom, 10 vozača uvjetnom kaznom zatvora, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima 40 vozača, dok je 59 vozača kažnjeno spomenutim novčanim kaznama.

– Zbog težih prekršaja u cestovnom prometu uhićeno je 140 vozača, 80 vozača je smješteno u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a utvrđeno je 867 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te je protiv 85 vozača proveden žurni prekršajni postupak – dodaju u policiji.

Također, policija je od vozača u proteklih šest mjeseci privremeno oduzela 14 vozila, a nadležni prekršajni sud donio je odluku o trajnom oduzimanju sedam vozila.

– Prekršaji zbog kojih se može oduzeti automobil su najteži prekršaji za koje je detektirano da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu. Pozivamo sve sudionike u prometu, a posebno mlade vozače i vozače motocikala na dosljedno poštivanje prometnih propisa radi smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori