Nedjelja, 6. listopada 2024.

Gradsko vijeće Grada Đurđevca odbilo Fucakov amandman; Kupuje se zgrada Fine u koju će biti smještena glazbena škola

Gradsko vijeće Grada Đurđevca je održalo 33. sjednicu na kojoj su donesene izmjene i dopune proračuna Grada Đurđevca 2024. godine, s projekcijama za naredne dvije.

To je ujedno i prvi rebalans proračuna kojeg je detaljnije pojasnio gradonačelnik Hrvoje Janči.

Rebalans se povećava na 22 milijuna eura. Spomenut ću novi projekt Mladi na potezu, zatim adaptaciju i opremanje utvrde Stari grad, tu je i sanacija odlagališta, ali i novi projekt uređenje oko crkve, parkinga iza banke i kod željezničkog kolodvora. Vrijedno je spomenuti i to da su stvoreni preduvjeti za rekonstrukciju zgrade suda – rekao je između ostalog gradonačelnik Janči.

Marko Fucak je podnio amandman vezan uz prijedlog stanovnika prigradskih naselja.

– Ciljana skupina ljudi je iskazala apel na smanjenje javnog prijevoza do Grada Đurđevca sad dok nema škole, stoga predlažem uvođenje prijevoza s električnim vozilom i zaposlenjem dva vozača, a vozilo bi služilo i nekim gradskim ustanovama – obrazložio je Fucak, na što je predsjednik GV Grada Đurđevca Željko Lacković rekao da je prijedlog plemenit.

Rajko Gašparić je dodao kako je ideja dobra, ali nije izvediva i trebala bi se dublje analizirati.

Razmatrana su i Izvješća o radu i Godišnja izvješća svih gradskih ustanova, iz kojih je vidljivo da sva posluju pozitivno i prema zadanom planu i dinamici.

Jednoglasno je donesena i odluka o kupnji zgrade Fine u kojoj će biti smještena glazbena škola.

Tekst: Silvija Zidar

Foto; Marija Halusek

Slušaj uživo
zatvori