Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Grad osigurao besplatne bilježnice i radne bilježnice, Jakšić: Ovo više nisu iskoraci, ovo je tradicija

Grad Koprivnica i iduću će školsku godinu osigurati za sve učenike i polaznike osnovnih škola s područja grada besplatne radne bilježnice i bilježnice.

Tako će ih bilježnice prvog dana škole dočekati na školskim klupama.

– Jako smo sretni što imamo takvo financijsko stanje u proračunu da možemo raditi ovakve iskorake. Zapravo ovo više nisu iskoraci, nego nešto što je koprivnička tradicija. Dakle, sve koprivničke osnovnoškolce na klupama, na prvi dan škole će dočekati besplatne radne bilježnice i paketi bilježnica. Time ćemo barem malo olakšati prve dane škole roditeljima jer svi znamo da su tada povećani troškovi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Osim na besplatne bilježnice, učenici osnovnih škola s prebivalištem na području grada Koprivnice ostvaruju pravo i na sufinanciranje troškova nabave udžbenika.

Također, Jakšić je istaknuo kako rade sve da se proširi jednosmjenska nastava.

– Nismo stali ni na tome, uskoro idemo s novim vijestima koje se tiču dogradnje Osnovne škole Braće Radić pa će i ta škola prijeći na jednosmjensku nastavu, a isto tako čekamo još nekoliko sitnih papira iz resornog ministarstva da pokrenemo operaciju koja se tiče naših područnih škola – poručio je gradonačelnik.

Slušaj uživo
zatvori