Subota, 5. listopada 2024.

FUNK će biti mjesto predstave novog cirkusa, Salajec: Ova umjetnost kombinira klasične cirkuske vještine sa suvremenim plesom, glazbom i dramom

U koprivničkom FUNK-u u subotu će se održati predstava novog cirkusa naziva “BOSA”.

Andreja Salajec ispred Saveza udruga FUNK objasnila je kako je riječ o vrsti izvedbene umjetnosti koja kombinira klasične cirkuske vještine poput akrobacija i trapeza sa suvremenim plesom, pratećom glazbom uživo i dramom. Predstavu će izvesti cirkuski kolektiv Tricycle Trauma s početkom u 21 sati i ulaz je slobodan.

– Tema predstave jest Bosna, zemlja dviju stvarnosti – kulturnog bogatstva i netrpeljivosti između tri nacije pa se na sceni prepliću zvukovi Baščaršije i rata, tradicionalni instrumenti, hrpe tijesta i sofra – tradicionalan okrugao stol prepun bosanskih delicija. Tricycle Trauma je izvedbeni kolektiv okupljen oko ljubavi prema cirkusu te su u svom radu orijentirani na istraživanje tijela, pokreta i glazbe s ciljem kritičkog progovaranja o brojnim društvenim pitanjima – naglasila je Salajec.

Autorica predstave Ivana Pedljo dodala je pak da je naslov predstave igra riječi i aludira na dvije stvarnosti – biti bos ili bosa s jedne strane označava biti u bezbrižnom i vanvremenskom stanju, no s druge strane označava i socijalnu situaciju siromaštva.

Foto: Josip Mišković
Slušaj uživo
zatvori