Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Županija osigurala 100.000 eura za mlade poduzetnike, Pranjić: Svaki početak je težak i uvelike nam je olakšano poslovanje

Kristina Pranjić jedna je od korisnica potpora za samozapošljavanje “start up” Koprivničko-križevačke županije.

Kako je rekla Dravi.info, svaki početak je težak i ova potpora joj jako puno znači. Po struci je magistra edukacije biologije i kemije, a nedavno je otvorila svoj obrt i to prvi koji nudi vježbanje pilatesa isključivo na reformer spravama.

– Zahvalna sam Županiji na pokretanju ovog “start up” programa koji je omogućio svim poduzetnicima lakše poslovanje. Svaki početak je težak i ovo nam puno znači. Moja ideja se dugo razvijala. Radila sam ranije kao učiteljica biologije i kemije, no oduvijek sam u sportu, kao i cijela moja obitelj, brat je profesionalni rukometni trener, tako da je to bio zapravo prirodan tijek događaja – objasnila je Pranjić.

Snimio Tomislav Matijašić.

Na pitanje koliko je bilo zahtjevno pripremiti dokumentaciju za prijavu, kazala nam je da nije bilo komplicirano.

– S obzirom na to da sam se prijavljivala i na državne poticaje, dio dokumentacije već je bio spreman – istaknula je.

Mladima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla poručila je da bi se definitivno trebali upustiti u takav pothvat.

– Ako ne probaju, nikad neće znati – zaključila je.

Pranjić je jedna od 25 mladih poduzetnika koji su danas u Županijskoj upravi potpisali ugovore o potporama.

Kako je rekao Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, ovo je šesta godina otkako se provodi ovaj program.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Županija je još 2019. godine odlučila poduprijeti mlade osobe koje se odlučuju na poslovni čin kroz samozapošljavanje. Na tržištu ima potrebe za radom i radnicima i čestitam vam na vašoj odlučnosti. Od 2019. do sada financijski smo pomogli 105 korisnika s ukupnim iznosom od 411.000 eura, a djelatnosti koje se podupiru su deficitarne, proizvođačke, prerađivačke i uslužne. Cilj je da vas naša sredstva ojačaju na početku vašeg poslovanja – pojasnio je pročelnik.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren dodao je da pojedinačna potpora ove godine iznosi 4.000 eura, a ukupno je osigurano 100.000 eura što je u odnosu na lani povećanje za 32.000 eura.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Možda i nije riječ o velikom iznosu, ali u početku je svaka pomoć dobrodošla. Nama kao društvu interes je da imamo što više poduzetnika koji zapošljavaju najprije sebe i članove svojih obitelji, a kasnije i druge ljude. Naša županija ima razvijeno veliko gospodarstvo. U turbulentnim vremenima postoji rizik i za veliko, malo, srednje poduzetništvo i OPG-ove, a upravo manji poduzetnici su ti koji održavaju sustav i u tom smislu podupiremo malo i srednje poduzetništvo – objasnio je Koren i napomenuo da je ovo mali znak podrške.

Ovaj programski sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

zatvori