Subota, 5. listopada 2024.

FOTO Vinilija okupila i mlade i stare, još stignete pogledati čega sve ima

Uz Fest Jazza Koprivnica, u parku pokraj Doma mladih, održava se i Vinilija, sajam gramofonskih ploča i drugih nosača zvuka.

Ljetno izdanje popularnog sajma okupilo je tako mnoge izlagače iz Koprivnice, Varaždina, Čakovca, Bjelovara i Virja koji na jednom mjestu nude rabljene, nove te kolekcionarske ploče svih vrsta – od jazza do pop i rock glazbe.

Snimila Silva Jambrešić

Robert Šestak iz Čakovca do sada je sudjelovao na svakoj Viniliji, a kako nam je rekao, od ploča nudi sve što si možemo zamisliti, pa čak i više od toga.

– Tu je prvenstveno strana rock i pop glazba, elektronika, heavy metal, pa i klasika. Sve ovisi kakav je sajam i gdje se nalazi. Svaki grad u Hrvatskoj ima neke svoje ‘vibre’ pa samim time neke ploče negdje prolaze bolje nego u drugim gradovima – govori Šestak i dodaje da kod Koprivničanaca najviše prolazi ex-Yu i rock glazba.

Robert Šestak / Snimila Silva Jambrešić

Dragutin Horvatić iz Virja svoju veliku kolekciju ploča izlaže samo u Koprivnici, a baš poput Roberta, nije propustio ni jednu Viniliju do sad.

– Ovdje dolazim od 2019. godine i uglavnom nudim rock glazbu. Ljudi su najviše zainteresirani za ex-Yu glazbu i Novi val – govori Horvatić.

Krunoslav Jajetić i Dragutin Horvatić / Snimila Silva Jambrešić

Da interes za ploče i dalje ne jenjava, potvrdili su brojni posjetitelji koji, osim što su mogli upotpuniti svoje kolekcije gramofonskih ploča, su uživali uz zvukove Puhačkog orkestra Virje.

Podsjetimo, sajam gramofonskih ploča za sve je posjetitelje otvoren do 15 sati.

Slušaj uživo
zatvori