Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Učenici i učitelji iz Mađarske u sklopu Erasmus akreditacije boravili u Osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje

U sklopu Erasmus akreditacije učenici i učitelji iz mađarske osnovne škole “Szignum Kéttannyelvű Egyházi Általános Iskola” boravili su u Osnovnoj školi Fran Koncelak Drnje.

Tijekom njihovog boravka za učenike su organizirane različite radionice, a za učitelje praćenje rada, odnosno “job shadowing”.

– Mnoge teme bile su posvećene ekologiji i očuvanju okoliša. Tako su učenici od različitih materijala za recikliranje izrađivali odjevne predmete, sudjelovali u ekološkom lovu na blago te posjetili Kompostanu Herešin gdje su bili u edukativnom obilasku – poručili su iz škole.

Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje

Održano je nekoliko radionica o komunikaciji, osobnoj dobrobiti i razvoju osobnih kompetencija.

– Na radionicama su, između ostalog, koristili Dixit karte, slagali toranj od špageta i upoznavali se kroz likovnu terapiju. Pripremljen im je i piknik s knjigom, na kojem su čitali kratke biografije Astrid Lindgren i Nine Simone, nakon čeka su uz Nininu glazbu crtali fraktale – pričaju.

Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje

Također, učitelji su ih upoznali i s 3D printerom, okušali se u dizajniranju i printanju, ali i robotici. Slobodno vrijeme provodili su družeći se međusobno te su posjetili Zagreb i Križevce.

Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje
Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje
Izvor: OŠ Fran Koncelak Drnje
Slušaj uživo
zatvori