Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO: RASPJEVANA PODRAVINA Na festivalu nastupili brojni pjevači, žiri odabrao najbolje

Sedmu godinu zaredom u Novigradu Podravskom održan je Festival pjevača amatera “Raspjevana Podravina 2024.”.

Organizatori festivala su Osnovna škola Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski i Kulturno-umjetničko društvo Ivan Vitez Trnski iz Novigrada Podravskog dok je glavni pokrovitelj festivala Općina Novigrad Podravski.

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek naglasio je kako Općina podupire ovu manifestaciju koja je postala dio tradicije općine. Novigrad Podravski je bio centar nekadašnje Raspjevane Podravine još 60-ih godina prošlog stoljeća i odatle je sve krenulo, istaknuo je Brljek.

Dodao je kako je ovo već drugi put kako su uslišene njegove molbe da se festivalom izađe među ljude. Naime, festival je održan u parku Pod lipama kao dio bogatog programa obilježavanja Dana općine.

Ravnateljica škole Lidija Peroš kazala je kako se ove godine prijavilo 11 natjecatelja, no u posljednji trenutak dvoje je odustalo iz osobnih razloga. Ove godine prijavili su nam se izvođači raznih dobnih skupina. Imamo i jedan zanimljiv duet gdje pjevaju majka i sin. Sin je star devet godina i ne može sam nastupati pa pjeva s majkom, a imamo i jednu učenicu iz osnovne škole, kazala je Peroš.

Dodajmo kako je ravnateljica Peroš članica stručnog žirija u kojem su još i ravnateljica Umjetničke škole Fortunat Pintarić Ariana Šandl i ravnatelj Umjetničke škole plesa iz Zagreba Marko Đurakić. Ove godine je proširen nagradni fond za nekoliko dodatnih kategorija.

Pjevači amateri nastupili su uživo, a pratili su ih Tamburaški sastav Frontmeni.

Marija Harabajza pobjednica je po glasovima publike, a Ana Kapitanić je pobjednica po ocjenama stručnog žirija. Drugo mjesto po glasovima publike osvojila je Martina Petrinjak i treće mjesto Luka Kapitanić.

Najbolji scenski nastup imala je Barbara Petras, najmlađi natjecatelj je Mata Pozder. a  natjecateljica Marija Harabajza.

Svima koji su pomogli u ostvarenju festivala uručene su zahvalnice, tako su svoje zahvalnice kao medijski pokrovitelji festivala dobili i Podravski radio zajedno s Radio Dravom, Dravom.info i Glasom Podravine i Prigorja.

Tekst pripremila Martina Sabađija Buđak.

zatvori