Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Prisegnuli novi suci porotnici, župan im poručio: Imate veliku odgovornost, utječete na odgoj i razvoj ličnosti kod mladih

U prostorijama Županijske uprave svečano je prisegnulo šest novih sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici.

U Službi ureda župana objašnjavaju da su na dužnost imenovani na 19. sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a prisegu su položili pred predsjednikom Županijske skupštine Damirom Felakom, koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom i njegovim zamjenikom Ratimirom Ljubićem, zatim zamjenikom predsjednice Općinskog suda u Koprivnici sucem Jerkom Bogdanićem te pročelnicom Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Ljubicom Belobrk Flamaceta.

– Nakon svečanog dijela prisege župan je čestitao sucima porotnicima te im zaželio uspješan rad naglasivši kako su mladi vrlo osjetljiva skupina društva stoga kategorija sudaca porotnika ima i veliku odgovornost jer donose odluke o primjerenim sankciji maloljetnicima te time uvelike utječu na daljnji odgoj i razvoj ličnosti kod mladih. Župan je istaknuo kako je rad sudaca porotnika važan jer njihov rad predstavlja i glas javnosti pri čemu moraju imati na umu da donošenjem odluka stvaraju i održavaju povjerenje javnosti u neovisno i časno pravosuđe – ističu u Županiji.

Čestitkama su se pridružili i predsjednik Damir Felak te sudac Bogdanić koji su naglasili kako će u obavljanju ove časne građanske dužnosti životno iskustvo novih sudaca porotnika zasigurno biti od velike pomoći profesionalnim sucima te su svima poželjeli mnogo uspjeha u radu.

Slušaj uživo
zatvori