Nedjelja, 1. rujna 2024.

FOTO Poznati polufinalisti i finalisti, kreće velika završnica Studenac Pan kupa

Utakmice četvrtfinala seniora i polufinala veterana Studenac Pan kupa odigrane su sinoć na malonogometnom terenu Gradskog stadiona ‘Ivan Kušek-Apaš’ u Koprivnici.

Polufinale turnira izborile su momčadi Mladosti iz Koprivničkih Bregi, Tomislava iz Drnja, Omladinca iz Herešina te koprivničkih Močila.

U prvom četvrtfinalu sastala su se dva ugodna iznenađenja, a Bregovci su pogocima Mateja Sršića, Nikole Srbiša i Petra Cenka pobijedili hlebinsku Lipu i izborili nastup u završnom danu. Močile su potvrdile svoju dominaciju i u četvrtfinalnom dvoboju. Nakon što su osvojili skupinu s maksimalnim učinkom, igrači Antuna Havaića uvjerljivo su svladali Starigrad sa 6:2, a po dva gola zabili su Josip Horvatinović i Filip Kranjčević.

Neizvjestan je bio susret Omladinca i Mladosti Molve, na kraju su o putniku u polufinale odlučili penali. Bolje su se snašli Herešinčani koji će tako u završnom danu imati i seniorsku i veteransku ekipu. Tomislav iz Drnja je u posljednjoj utakmici večeri zasluženo svladao Osvit s 3:0.

Đelekovčane je ‘načeo’ Ivan Trupina, a posao je s dva gola završio raspoloženi Matija Majetić. Osvit i Tomislav ponudili su gledateljima veliku taktičku bitku s nekoliko propuštenih prilika pa tako u regularnih 30 minuta nije bilo pogodaka, a u raspucavanju sedmeraca bolji su bili dečki iz Drnja. U finalu ih čeka razigrani Starigrad koji je na pogon Krune Jambrušića, Marija Dodika, Tomislava Foruglaša i ostalih iskusnika s 2:0 nadvisio stare rivale iz Herešina.

U završnom danu prvo polufinale će od 18 sati igrati Mladosti Bregi i Tomislav Drnje, a drugo od 19 sati Omladinac i Močile. U 20 sati na redu je utakmica za 3. mjesto veterana između Osvita i Omladinca, dok od 20.50 seniori igraju za treće mjesto.

Veteransko finale odigrat će Tomislav i Starigrad od 21.50 sati, a seniorsko finale na rasporedu je u 22.40 sati.

Nagradni fond je 10.000 eura, za seniore je predviđeno 6.300 eura, a za veterane 3.700 eura. Prva nagrada za seniore iznosi 3.500 eura, drugo mjesto donosi 1.600 eura, treće mjesto 800 eura, a četvrto mjesto 400 eura.

Nagrada za prvo mjesto kod veterana iznosi 1.800 eura, drugo mjesto donosi 800 eura, treće mjesto 500 eura, četvrto mjesto 300 eura, peto mjesto 200 eura, a šesto mjesto 100 eura.

Tijekom trajanja završnog dana izvlačit će se i tombola, za publiku je pripremljeno 30 lijepih nagrada.

Zbog loših vremenskih prilika i isto takve prognoze, za danas predviđena završnica 5. Studenac Pan kupa odgađa se za petak, 26. srpnja, izvijestili su organizatori.

zatvori