Petak, 26. srpnja 2024.

FOTO Podravkašice počele s pripremama za sezonu punu izazova, Obrvan: Želio bih da budemo puni krvoločnosti i da se ne predajemo

Rukometašice Podravka Vegete počele su s pripremama za novu sezonu prepunu izazova.

Nakon okupljanja u klupskim prostorijama gdje je održan radni sastanak uslijedio je zajednički ručak, a onda su Podravkašice u koprivničkoj Sportskoj dvorani Vinko Zember odradile i prvi trening čime je službeno označen početak još jednih priprema.

Podsjetimo, Podravkašice će u sezoni koja je pred nama braniti naslov prvakinja Prve hrvatske rukometne lige za žene i osvajanje Hrvatskog rukometnog kupa za žene, a najveći izazov svakako će biti natjecanje u najelitnijem europskom natjecanju – Ligi prvakinja. Kako nam je to rekao trener Podravkašica Ivica Obrvan, večerašnji trening poslužio je kao uvod, a djevojke sa stožerom već sutra počinju raditi punom parom.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Igračice su zadnjih mjesec dana imale svoj program po kojem su radile i obavještavale što i kako su napravile tako da vjerujem da su u dosta dobrom stanju. Radit ćemo ubrzanim tempom uz dosta prijateljskih utakmica – naglasio je i dodao da će koncept rada i treninga biti drugačiji nego prošle sezone.

Kad je pak riječ o Ligi prvakinja, trener je naglasio da je želja skupiti bodove i izgledati dobro na terenu.

– Želio bih da budemo puni krvoločnosti i želje te da pokažemo svima, i kod kuće i u gostima, da možemo igrati, ali i da vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Na tragu toga želim da skupimo što više bodova, a prije svega da izgledamo dobro na terenu i da nema predaje – poručio je Obrvan.

Nove igračice Podravka Vegete. / Snimio Tomislav Matijašić.

Svoju sadašnju ekipu pritom smatra kvalitetnijom i boljom nego prošle godine.

– Otišle su kvalitetne igračice, a na njihovo mjesto došle su jednako dobre ili s perspektivom da budu još i bolje. Malo smo se pojačali na nekim pozicijama s brojnim stanjem tako da je ekipa vrlo zanimljiva u granicama mogućnosti kluba, možda malo i iznad toga. Ispred nas su veliki izazovi – dodao je.

U domaćem prvenstvu ciljevi su jasni – ambicija kluba je ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

– Želio bih, a vjerujem da ćemo u tome i uspjeti, da nastavimo na istom tragu pa da osvojimo oba domaća trofeja jer smo kvalitetom iznad naših najbližih konkurenata. Mislim da mi to možemo i da ćemo to i ostvariti – istaknuo je Obrvan.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo da Podravka Vegeta sezonu u domaćem prvenstvu otvara derbijem s Lokomotivom, a s obzirom na to da Podravkašice u isto vrijeme očekuje i prvi susret u Ligi prvakinja, moguće je da će doći do igranja u rezervnom terminu ili odgode domaće utakmice.

– Ne da se nekog bojimo, već bi bilo jednostavnije da derbi nije odmah u prvom kolu s obzirom na to da tada igramo i Ligu prvakinja. Međutim, moramo se prilagoditi jer ćemo prvi dio prvenstva tijekom tjedna igrati dvije utakmice – jednu domaćeg prvenstva, a jednu Lige prvakinja. Moramo se na to naviknuti – zaključio je Obrvan.

Izvor: RK Podravka Vegeta (Facebook)
zatvori