Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO/VIDEO Počeo rafting Hrvatskom Amazonom, drugi spust je sutra. ‘Ovime promoviramo ljepote našega kraja’

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Rafting klub Koprivnica, Općina Legrad, Turistička zajednica područja Središnja Podravina i Turistička zajednica područja Dravski Peski petu godinu zaredom organiziraju spust po rijeci Dravi.

Prvi dan raftinga odrađen je jutros s polaskom iz legradske Halasz Csarde, gdje se okupilo gotovo stotinu ljubitelja adrenalina s područja cijele sjeverozapadne Hrvatske, a upravo prolaze dionicu do Art centra Ješkovo u Novačkoj.

Kristina Sočev

Za cijenu od 20 eura dobili su doručak, ručak, rafting i organizirani prijevoz nazad do vozila, dok je iskustvo vožnje kroz zaštićeni dio prirode i dalje – neprocjenjivo.

– Cilj nam je promocija i popularizacija rijeke Drave koja nije bez razloga proglašena najljepšim dijelom upravo ovdje gdje prolazi kroz našu županiju, ali isto tako i aktivnog turizma. Rafting nemamo samo jednom godišnje, pa ovime promoviramo i klubove koji cijelu godinu nude spust rijekom – kazala nam je pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Promocija je to i za Općinu Legrad, koja na ovom raftingu sudjeluje sa svojim čamcem na solarni pogon.

Ivan Sabolić

– Iskoristili smo priliku kako bi uz rafting ponudili i mirniju vožnju našim solarnim čamcem koji inače koriste turisti. Iznimno nam je drago što je upravo Legrad ulazna točka u Hrvatsku odnosno Podravsku Amazonu – dodao je načelnik Legrada Ivan Sabolić.

Grupa koja je jutros krenula na put zaustavila se na otoku Dravazona i dravskom sprudu Komatnica, prije dolaska u Ješkovo gdje će se uz ručak družiti uz tamburaše uz mogućnost kupnje domaćih proizvoda na sajmu OPG-ova u Art centru. Dodajmo kako je svima organiziran autobusni prijevoz nazad do Legrada.

Drugi spust u nedjelju

Rafting se održava i sutra, u nedjelju, s polaskom kod Art centra Ješkovo u Novačkoj, a ovoga puta vozi se do OPG-a Karlovčan u Brodiću.

Kotizacija je 20 eura, plativo na dan raftinga, a u cijenu je uračunat doručak, ručak, rafting i organizirani prijevoz do vozila.

Snimio Goran Generalić

PROGRAM, 7. srpnja

8,00 – 8,30 OKUPLJANJE I PRIJAVE (Art centar Ješkovo)
8,30 – 9,30 DORUČAK
9,30 – 9,45 PRIPREMA SUDIONIKA ZA START
10,00 – START
11,00 – STAJANJE NA SPRUDU KOD REPAŠKOG MOSTA
12,00 – NASTAVAK SPUSTA
13,00 – STAJANJE NA SPRUDU KOD SV. NIKOLE (DEGUSTACIJA PEČENE DRAVSKE RIBE)
14,00 – NASTAVAK SPUSTA
15,00 – DOLAZAK NA OPG KARLOVČAN
15,30 – RUČAK I RAZGLEDAVANJE IMANJA
18:00 – ORGANIZIRAN POVRATAK AUTOBUSOM

VAŽNE NAPOMENE
– preporučeno ponijeti otvorenu obuću
– organizator osigurava bočicu vode (0,5 l)
– ponijeti dodatno piće
– strogo zabranjeno unošenje staklene ambalaže u čamac
– u čamac se unosi samo nužna oprema
– u slučaju dobrog vodostaja, na sprudovima je omogućeno kupanje sudionika
– ponijeti zaštitu od sunca (kapa, šešir, krema za sunčanje)
– preporučljivo sredstvo protiv komaraca

Sudionici će ponovno moći kupiti prigodnu majicu po promotivnoj cijeni od 10 eura te domaće proizvode lokalnih OPG-ova na organiziranom sajmu na imanju OPG Karlovčan (vino, rakiju, domaći liker, med, sir, suvenire područja i slike).

Atmosferu s prvog dana raftinga donosimo u galeriji fotografija.

Slušaj uživo
zatvori