Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO/VIDEO Trgovački obrt Luka pobjednik Pan Ljetne lige. Jambrušić: Utakmica je bila tvrda, išlo se ‘u kost’

Ekipa Trgovački obrt Luka pobjednik je ovogodišnje Pan Ljetne lige Koprivnica.

U finalnom dvoboju savladali su ekipu Radošević na penale, s konačnim rezultatom 3:2 i tako došli do prestižne titule i nagrade od 5.000 eura. Drugoplasirani će se morati zadovoljiti s 2.500 eura.

Na trećem mjestu je ekipa Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba kojoj je pripalo 1.000 eura, dok su četvrti Klikaj.hr koji je inkasirao utješnih 500 eura iz nagradnog fonda.

Dodajmo kako su najboljim pojedincima priznanja podijelili gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, a među njima bila su i likovna djela samostalnih koprivničkih umjetnika Gordane Špoljar Andrašić i Ivana Andrašića.

Kruno Jambrušić / Snimio Goran Generalić

– Sretni smo jer smo nakon dugo vremena osvojili Ljetnu ligu, ove godine smo uzeli Zimu, turnir je bio odličan jer je bilo dosta dobrih ekipa i zato je lijepo osvojiti turnir, rekao nam je Kruno Jambrušić iz Luke.

Komentirao je utakmicu u kojoj je bilo nekoliko kartona, a pred kraj su imali i igrača više, no usprkos prednosti pobijedili su tek na penale.

– Kao i svaka finalna utakmica, bila je tvrda, išlo se “u kost” ne može se tu očekivati puno ljepote i lepršavosti jer igra se za prvo mjesto i veliku nagradu, ali evo, otišlo je na našu stranu i mislim da smo zasluženo osvojili. Ti dueli su čar nogometa, bitno je samo da se ništa nikome ne dogodi, dodao je.

Najbolji igrač je Ante Kulji iz Trgovačkog obrta Luka, najbolji vratar Luka Fodor iz ekipe Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba, a najbolji strijelac Nikola Golenja iz ekipe Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba s četiri pogotka.
Nagradu ‘Zdenko Perošić’ za fair-play dobila je ekipa Montsistemi, dok je nagrada ‘Pero Sabolić’ za najbolju mladu ekipu dobio Gemajzlin.

REZULTATI ZAVRŠNOG DANA – SUBOTA, 6. SRPNJA

Prvo polufinale: Klikaj.hr – Radošević d.o.o. 0:3
(Hučić 2, Tot)
Drugo polufinale: Trgovački obrt Luka – Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba 2:1
(Pavličević, Pisačić / Sačer)
Utakmica za treće mjesto: Klikaj.hr – Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba 0:5
(Golenja 2, Krušelj 2, Malnar)

FINALE
Radošević d.o.o. – Trgovački obrt Luka 2:3 (1:1)
RADOŠEVIĆ D.O.O.: Pranjić, Hučić, Hercigonja, Lazanin, Jakovljević, Aralica, Tot, Horvat, Beljan, Radošević, Gorše, Gagulić. Voditelj: Marko Tomić.
TRGOVAČKI OBRT LUKA: Zdelar, Pavličević, Tominac, Kosanović, Jambrušić, Begović, Starčević, Pisačić, Kulji, Kolar. Voditelj: Luka Dominković.

STRIJELCI: 1:0 Hučić, 1:1 Kosanović.
PENALI: 2:1 Tot, 2:2 Kosanović, 2:3 Starčević

STRIJELCI (od četvrtfinala)
4 – Golenja (Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba)
3 – Hučić (Radošević d.o.o.)
2 – Ledinski (Klikaj.hr), Hučić, Tot (Radošević d.o.o.), Krušelj (Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba)
1 – Vinski, Babić, Ro. Šostarić (Klikaj.hr), Kosanović (BT Servis), Modrić, Tominac, Jambrušić, Pavličević, Pisačić, Kosanović (Trgovački obrt Luka), Gagulić, Horvat (Radošević d.o.o.), Korenika (Bioter), Kovačec, Šoštarić (Graditeljstvo Cvilko/Mikromont), Sačer. Malnar (Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba)

NAJBOLJI IGRAČ: Ante Kulji (Trgovački obrt Luka)
NAJBOLJI VRATAR: Luka Fodor (Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba)
NAJBOLJI STRIJELAC: Nikola Golenja (Zvonarek-Sistemi/MNK Klub 75 Kotoriba)
NAGRADA ‘ZDENKO PEROŠIĆ’ ZA FAIR-PLAY EKIPU: Montsistemi
NAGRADA ‘PERO SABOLIĆ’ ZA NAJBOLJU MLADU EKIPU: Gemajzlin

Turnir je organizirala Koprivnička udruga za rekreativni sport. Pokrovitelj je Grad Koprivnica, a glavni sponzor Pivo Pan.

VIDEO / Početak utakmice…

… i penali za pobjedu Luke:

o

Snimio Goran Generalić
zatvori