Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Okupili se vatrogasci s područja županije, izglasali su rebalans, naglasili važnost suradnje i podrške…

U prostorijama DVD-a Sveti Ivan Žabno održana je sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Iz Službe ureda župana poručili su da je sjednicu otvorio predsjednik vatrogasne zajednice Darko Palaš, dok je zapovjednik Zvonimir Habijan podnio izvješća o radu skupštine tijekom prošle godine.

– Izglasan je rebalans financijskog plana kojim su sredstva povećana za ukupno 6.840 eura za potrebe sufinanciranja održavanja visokih obljetnica dobrovoljnih vatrogasnih društava te za redovni rad zajednice. Habijan je posebno zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na kontinuiranoj podršci te naglasio izvrsnu suradnju s vatrogasnim zajednicama gradova i općina – naveli su.

Uime Županije sjednici je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. Ljubić je zahvalio vatrogascima za sve što čine kako bi pomogli zajednici u kojoj žive te naglasio zalaganje i trud vatrogasaca prilikom obrane od poplave u Podravini prošle godine poručivši kako će Županija i dalje biti snažna podrška vatrogastvu.

– Novi inspektor za vatrogastvo Mario Kramarić koji će pokrivati područje Koprivničko-križevačke županije predstavio je plan rada, a uime svih gostujućih predstavnika vatrogasnih zajednica županija obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-Bilogorske županije Silvestar Štefović koji je pohvalio rad i međusobnu suradnju dvije vatrogasne zajednice – dodali su u Službi ureda župana.

Slušaj uživo
zatvori