Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Obilježeno 30 godina od otvaranja malograničnog prijelaza Legrad – Ortilos, okupljeni uživali u vožnjama brodom, izložbi vina, hrani…

U organizaciji općina Legrad i Ortilos proteklog vikenda je povodom obilježavanja Dana svete Ane obilježena 30. obljetnica od otvaranja prvog malograničnog prijelaza Legrad – Ortilos na rijeci Dravi.

Iz Službe ureda župana poručili su da je prijelaz otvoren 1994. godine, a ova velika obljetnica tijekom vikenda je privukla velik broj posjetitelja. Okupljeni su tako uživali u vožnjama brodom, kulturnim, zabavnim i sportskim događanjima, izložbi vina, hrvatsko-mađarskoj gastronomiji, a u nedjelju je tradicionalno u crkvi svetog Mihalja na Legradskoj gori održano proštenje i euharistijsko slavlje povodom blagdana svetih Joakima i Ane.

Uz brojna događanja u subotu je održano i predstavljanje idejnog rješenja mosta preko rijeke Drave kojem su prisustvovali zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Slušaj uživo
zatvori