Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Najavljen program Country vikenda, Kristina Sočev: Bez obitelji Želimorski ova naša manifestacija ne bi bila toliko atraktivna

Pred nama je drugo izdanje manifestacije Country vikend na imanju Stari zanati u Hlebinama.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev na današnjoj je konferenciji za medije podsjetila da je riječ zapravo o manifestaciji koja je dosad organizirana nekoliko puta i to na Šoderici.

– Bila je to ideja još tadašnjeg direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravka Mihevca. No, dogodila nam se epidemija koronavirusa, a i poplava je pogodila područje naše Šoderice. Javio nam se Tihomir Želimorski s idejom da se ova naša manifestacija nastavi, ali na drugoj lokaciji – na njegovom imanju Stari zanati. Zadovoljni smo, ovo nam je već druga godina ovdje. Iako nismo znali što nas očekuje, nakon prošlogodišnjeg izdanja dojmovi su i više nego dobri jer su odaziv i organizacija bili jako dobri – objasnila je Sočev.

Snimio Tomislav Matijašić.

Dodala je da je i ove godine pripremljen bogat program i zagarantirana dobra zabava.
Tihomir Želimorski tom je prilikom zahvalio svima u županijskoj Turističkoj zajednici što su prihvatili njihovu inicijativu i preuzeli veliki dio suorganizacije.

– Lako je nešto započeti i preuzeti neki projekt, možda je čak i malo naivno, ali imali su hrabrosti dozvoliti nam i pružiti priliku da pokažemo što znamo i možemo – rekao je Želimorski.

Istaknuo je kako svega ovoga ne bi bilo bez podrške cijele njegove obitelji.

– Živimo ovaj projekt cijelim svojim bićem kako bismo ga doveli do savršenstva – kazao je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Da obitelj Želimorski uistinu ulaže veliki trud, rad i volju u ovaj, ali i sve ostale projekte, potvrdio je Nikola Cik, direktor Turističke zajednice područja Središnja Podravina.

– Na Tihomira se uvijek možemo osloniti. Radi jako puno za razvoj turizma na našem području. Pronašao sam podatak da se u Hlebinama gotovo svaki mjesec na njegovom imanju Stari zanati održava nekakva aktivnost i želim zahvaliti njemu i cijeloj obitelji na vremenu, trudu i angažmanu koji ulaže u sve projekte. Veselimo se budućim zajedničkim aktivnostima, baš kao što se veselimo tome da Country vikend na njegovom imanju postane tradicija – pojasnio je Cik.

Snimio Tomislav Matijašić.

Cijela ova manifestacija odvija se i uz veliku potporu Koprivničko-križevačke županije pa je tako zamjenik župana Ratimir Ljubić zahvalio obitelji Želimorski na entuzijazmu i energiji koje ulaže u razvoj turizma i posebno u ovaj projekt.

– Uvijek osmisle nešto novo kako bi se svi ugodno osjećali. Prošle godine bio je velik odaziv, očekujemo to i ovog vikenda jer bit će uistinu za svakoga ponešto. Smještajni kapaciteti u Hlebinama su popunjeni, traži se svako slobodno mjesto na području cijele županije. Iako je riječ o mladoj manifestaciji, ovo je dokaz da ona ima svoju publiku i klijentelu – naglasio je Ljubić i napomenuo da kvalitetnog turizma nema bez privatne inicijative.

Snimio Tomislav Matijašić.

Spomenimo i da je jedan od sponzora ove manifestacije Carlsberg Croatia pa je tako Dejan Sučević podsjetio da su još prije nekoliko godina odlučili podržati jednu entuzijastičnu ideju, a nakon stanke opet je pokrenuta ova lijepa priča i podignuta na viši nivo.

Snimio Tomislav Matijašić.

Detaljan program donosimo u nastavku.

 

zatvori