Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Na 1. Memorijalni kup Zvonimir Frančić odazvalo se 38 natjecateljskih desetina

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rasinja održan je 1. Memorijalni kup Zvonimir Frančić za djecu i mladež.

Kup je održan u čast i sjećanje na zapovjednika DVD-a Rasinja i VZO Rasinja, člana zapovjedništva Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te dugogodišnjeg djelatnika JVP Grada Koprivnice Zvonimira Frančića.

Memorijal je održan na nogometnom igralištu NK Rasinja kod OŠ Andrije Palmovića u
Rasinji. Temperature su se tog dana penjale i do 36 stupnjeva Celzijevih, ali unatoč
otežanim vremenskim uvjetima natjecatelji su pokazali zavidne vještine te interes i volju za
vatrogastvo.

Nastupilo je 38 natjecateljskih desetina iz Koprivničko–križevačke, Varaždinske i
Međimurske županije.

Izvor: DVD Rasinja

U kategoriji djeca muška najuspješnija je bila ekipa DVD-a Hrsovo, a u kategoriji djeca
ženska ekipa DVD-a Koprivnica. Prvo mjesto u kategoriji mladež muška osvojila je ekipa DVD-a Koprivnica, a u kategoriji mladež ženska ekipa Koprivnica 2.

Dodijeljeni su i prijelazni pehari za obje natjecateljske kategorije koji su otišli u ruke djece DVD-a Hrsovo i mladeži DVD-a Koprivnica. Memorijal, kojem je prisustvovala i Zvonimirova supruga Đurđica Frančić, zaključen je uz svečani ispraćaj vijenca kojeg su vatrogasci potom odnijeli na grob Zvonimira Frančića i uz obećanje svih prisutnih da će se sastati i dogodine čuvajući tako sjećanje na njega.

– Zahvaljujemo svim ekipama koje su sudjelovale u našem prvom memorijalnom kupu. Nevjerojatno je vidjeti koliko života može dotaknuti jedna osoba i koliki utjecaj ona može imati na druge i kad više nije prisutna među nama. Svako dobrovoljno društvo koje je prisustvovalo kupu ima barem jednu uspomenu i doticaj s našim “Frenkijem”. Sretni smo što se već ovaj prvi kup pokazao uspješnim i nadamo se da će postati tradicija. Tradicija na koju bi Zvonimir, kao ljubitelj natjecateljskog aspekta vatrogastva, bio ponosan – poručili su rasinjski vatrogasci koji su iskoristili priliku da zahvale svima koji su im pomogli u organizaciji, a posebno dragim prijateljima iz NK Rasinja bez čije podrške kup ne bi bio moguć, kao i OŠ Andrije Palmovića na čelu s ravnateljem Krunoslavom Belajom te DVD-u Majurec.

Izvor: DVD Rasinja

Uz memorijalni kup održano je i 15. županijsko natjecanje za djecu i mladež Koprivničko-križevačke županije na kojem je sudjelovalo 49 desetina iz svih dijelova županije. Odličan plasman osvojila je ekipa DVD-a Rasinja koja se natjecala u kategoriji djeca muška i osvojila drugo mjesto.

– Hvala roditeljima koji podržavaju naš rad i koji su nas bodrili na samom natjecanju. Vjerujem da su i oni ponosni kao i mi – poručili su iz DVD-a Rasinja.

Proglašenju rezultata za oba natjecanja prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedjeljko Vukalović i načelnik općine Rasinja Danimir Kolman te predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, zapovjednik Zvonimir Habijan i kontrolor natjecanja Saša Gregar.

Slušaj uživo
zatvori