Petak, 26. srpnja 2024.

FOTO Modernizira se važna cesta koja spaja općinu Peteranec i Danicu, Derdić: Rješavamo problem koji naše mještane muči već godinama

Ulica koja spaja željezničku stanicu Peteranec i Danicu nakon mnogo godina napokon je u postupku modernizacije.

Radi se o prometnom pravcu koji je važan ne samo stanovnicima općine Peteranec već i okolnih općina koji rade u zoni Danica, ali i u Koprivničkom Ivancu.

U Općini naglašavaju da je cesta vrlo prometna, a do sada je bila samo pošljunčana te zbog tog nije bila ugodna za vožnju. Također, zbog šljunka i velike količine prometa koja se odvija na toj trasi, konstantno je mnogo prašine u zraku.

U sklopu modernizacije ceste duljine 1.100 metara, bit će uređene bankine, postavljen asfalt te će biti izgrađen novi most.

– Drago nam je da napokon možemo riješiti problem koji naše mještane muči već godinama. Ova cesta važna je svima koji svakodnevno putuju na posao, ali i poljoprivrednicima koji uz tu cestu obrađuju svoja polja. Modernizacija ove ceste omogućit će nam daljnji razvoj poslovne zone te će nam biti jedan od aduta za privlačenje novih investitora odnosno “stanovnika” zone – istaknuo je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Ukupna vrijednost radova na prometnici je 184.000 eura, od čega Općina plaća 70.000 eura, a ostatak troškova pokriva Županijska uprava za ceste (ŽUC). Novi most na prometnici u potpunosti plaća ŽUC. Rok za završetak radova i otvaranje prometnice je 30.
rujna 2024. godine.

zatvori