Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Folklorni ansambl Koprivnica oduševio publiku na festivalu u Sarajevu

Članice i članovi Folklornog ansambla Koprivnica predstavili su se na 3. Internacionalnom festivalu folklora u Sarajevu.

Treće izdanje ovog festivala održano je u organizaciji KUD-a Lola Sarajevo, a sudjelovalo je 14 kulturno-umjetničkih društava s više od 450 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Cipra.

Iz ansambla poručuju da su se festivalske aktivnosti odvijale tijekom tri dana na tri različite lokacije u gradu, a Koprivničanci su donijeli u Sarajevo plesove i pjesme Podravine, Međimurja i Zagorja oduševivši mnogobrojnu publiku. Osim nastupa, predstavili su autohtona jela i pića te sudjelovali u defileu kroz grad i ostalim aktivnostima koje su pripremili domaćini. Članovi su također iskoristili priliku za uživanje u ljepotama Sarajeva i druženje s mladima iz drugih zemalja koji dijele istu ljubav prema folklornoj umjetnosti. Najvažnije, kažu, sklopili su nova prijateljstva i poznanstva te dogovorili buduće suradnje.

– Međunarodni festivali prilika su za razmjenu iskustava i gradnju mostova među kulturama, ali su istovremeno i nagrada članovima za njihov trud i rad tijekom godine. Svaki nastup i susret s drugim kulturama obogaćuje članove, motivira ih i potiče na aktivnu promociju i očuvanje folklorne baštine – dodali su.

Spomenimo da članove sada čeka kratka ljetna stanka i zasluženi odmor, ali ne zadugo. Već krajem kolovoza putuju na Međunarodni festival folklora Leron u Vodnjan gdje će ponovno predstaviti naše bogato kulturno naslijeđe.

zatvori