Nedjelja, 6. listopada 2024.

FOTO Dobitnik ‘Zlatne arene’ Denis Golenja: Ova nagrada i jako dobre reakcije na film potvrda su da smo napravili dosta dobru stvar

Kao što smo ranije jutros pisali, Koprivničanac Denis Golenja dobitnik je prestižne nagrade ‘Zlatna arena’ na Pulskom filmskom festivalu.

Proglašenje najboljih na ovogodišnjem Pula film festivalu održano je jučer, a Golenji je nagrada dodijeljena za montažu za film “Naša djeca” redatelja Silvestra Kolbasa.

Denisa smo uspjeli uloviti na povratku prema Zagrebu i rekao nam je da se dojmovi još uvijek nisu slegli.

– Ovo je super je stvar. Meni je ovo prvi film na Pulskom filmskom festivalu tako da nagrada nije bila baš očekivana. Film smo montirali šest godina što je stvarno dosta dugo. To je intimna priča s jako puno materijala, praktički život jedne obitelji u rasponu od 30 godina strpan u sat i pol filma – istaknuo je Denis.

Dodao je da je zadatak bio doista velik.

– S obzirom na to da smo ga tako dugo radili, prije godinu, odnosno dvije se pojavio taj neki strah hoće li biti dobro na kraju, rasla su i očekivanja okoline i sam sebe počneš propitkivati. Tako da je ova nagrada uz jako dobre reakcije na film potvrda da smo ipak napravili dosta dobru stvar. Nadam se da će film ići u distribuciju pa da će ga vidjeti čim više ljudi – zaključio je Denis.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Slušaj uživo
zatvori