Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Članovi Foto-kino kluba Picok poklonili fotomonografiju Svetojančanima

U znak zahvale za višegodišnju uspješnu suradnju s članovima udruge iz Svete Ane, đurđevačkog prigradskog naselja, članovi Foto-kino kluba Picok iz Đurđevca poklonili su mještanima ovog malog i slikovitog naselja fotomonografiju “Svetojanske foto-uspomene”.

Na maloj svečanosti povodom otvaranja obnovljene vodenice članovi kluba prisjetili su se višegodišnje povezanosti s Mjesnim odborom Svete Ane i Udrugom žena Svetojanke te govorili o zajednički organiziranim foto-radionicama i izložbama fotografija u Đurđevcu i Svetoj Ani, naveli su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Predsjednik kluba Zdravko Dragica Čavac knjigu je uručio predsjednici Udruge žena Svetojanke Martini Račan i predsjedniku Mjesnog odbora Svete Ane Veljku Miletiću.

– Prvi Svetojanski foto-motivi održani su 2016. godine kad su snimani motivi sela, mještani, vodenica i bogati podravski stol. Naredne godine članovi Foto-kino kluba Picok snimali su Podravske svate na zdenec, a 2019. godine obavljanje tradicionalnih seoskih poslova kao što su ručno branje graha, klepanje kose, košnja trave i slično – prisjetio se Dragica.

U Gradu još ističu da su se članice udruge u ovoj godini pridružile fotografima okupljenim u đurđevačkom klubu u provedbi projekta “Tragovi v pesku, pramalet na Dravi, život ide” kojem je jedan od glavnih ciljeva suradnja s drugim udrugama, društvima i volonterima, a u sklopu tog projekta već su održane dvije uspješne foto-radionice.

– Najprije su djevojke iz Svete Ane snimane u narodnim nošnjama u polju lavande u Kozarevcu, a nedavno i u polju suncokreta u Svetoj Ani. Predviđene su još najmanje dvije foto-radionice do kraja ove godine – na Dravi i Peskima – najavili su članovi kluba.

zatvori