Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO: BRAVO! Matej Zadro juniorski prvak Hrvatske u šahu

U Splitu je održano juniorsko prvenstvo Hrvatske u šahu na kojem je nastupilo 140 sudionika u kategorijama do 17 i 19 godina, zasebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U najbrojnijoj i iznimno jakoj konkurenciji do 17 godina nastupila su 82 igrača, a naslov državnog prvaka osvojio je Matej Zadro iz ŠŠK Koprivnica s osvojenih 7,5 bodova iz devet kola; sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz.

– Iako Matej i ostali najbolji koprivnički juniori u zadnje dvije godine nemaju trenera, uz veliki broj sati samostalnog rada te uz korisne preporuke i usmjeravanje šahovskog entuzijaste Krunoslava Novosela uspio je parirati odličnim šahistima iz šahovskih škola u Crikvenici i zagrebačkoj županiji – poručili su iz ŠŠK Koprivnica.

Ustupio: ŠŠK Koprivnica

Od ostalih sudionika, Matej Friščić iz ŠŠK Podravke osvojio je sedmo mjesto u kategoriji juniora do 19 godina, a u kategoriji do 17 godina Jan Horčićka, unatoč zdravstvenim poteškoćama na kraju turnira, bio je 15., dok je Ivan Martić natjecanje završio na 54. mjestu.

Spomenimo kako u ženskoj konkurenciji do 19. godina najbolje plasirane su bile Petra Kovać iz Novog Virja – peto mjesto i Ivana Emili Turkalj iz Sv. I. Žabna – šesto mjesto.

– U kategoriji do 17. godina Petra Karij iz Novog Virja bila deveta, Laura Lukinović iz Novog Virja 12. i Helena Domislović iz Sv. I. Žabna 15. – dodaju.

Ustupio: ŠŠK Koprivnica

Spomenimo na kraju kako je Križevčanin Filip Martić osvojio treće mjesto do 19. godina, a Eva Mihaljević peto.

– Iako nastupaju za druge klubove izvan županije Filip Martić iz brojne šahovske obitelji iz Križevaca, igrajući za klub iz Sesveta, osvojio je treće mjesto u kategoriji do 19. godina, a koprivnička gimnazijalka Eva Mihaljević, kao igračica kluba iz Rijeke, izabrala je pravo nastupa u znatno težoj muškoj konkurenciji te se posebno istakla osvajanjem odličnog petog mjesto od ukupno 33 sudionika – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori