Petak, 26. srpnja 2024.

FOTO Big jump na Križnici, skok u Dravu za proslavu Dana europske Amazone, ali i rashlađenje na +32

I ove se godine Općina Pitomača uključila u proslavu Dana europske Amazone manifestacijom BIG JUMP, odnosno “Veliki skok”, a povodom obilježavanja 11. godišnjice Rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav.

Velikim, zajedničkim skokom u Dravu koji je održan točno u 15 sati, simbolično se ukazuje na probleme prekomjerne regulacije rijeka i na važnost očuvanja prirodnih vodotoka.

Pitomačani i njihovi gosti iz cijele Virovitičko-podravske županije, ali i šire, skokom u vodu osvježili su se i od vrućine i toplinskog vala koji taje već nekoliko dana.

Za brojne posjetitelje bili su osigurani tradicionalni gastro specijaliteti lovaca i ribolovaca, zabavni i edukativni programi za djecu, te Drafting – rafting rijekom Dravom.

Manifestaciju BIG JUMP organizira Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u suradnji s Općinom Pitomača, Turističkom zajednicom Općine Pitomača, Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, Turističkom agencijom DRAFT d.o.o. i Komunalno d.o.o.

Dodajmo kako je dan na Dravi započeo turnirom u odbojci na pijesku Drava Open 2024.

Turnir su organizirali Općina Pitomača, Turistička zajednica Općine Pitomača i OLDbojkaši.

Tekst pripremila Martina Sabađija Buđak.

zatvori