Subota, 27. srpnja 2024.

Đurđevački gimnazijalci sjajni na državnoj maturi, ravnatelj Ostojić: Ovi uspjesi rezultat su zajedničkog truda i suradnje

Maturanti đurđevačke Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva ostvarili su sjajne rezultate na državnoj maturi.

Poručili su to iz Grada Đurđevca i istaknuli da su se 42 ispita đurđevačkih gimnazijalaca plasirala među 10 posto najboljih u državi, dok je 19 ispita ušlo u pet posto najboljih, a učenici su posebno briljirali u matematici i uspjeli upisati najteže fakultete.

– S prosječnim rezultatom od 77 posto riješenosti iz matematike na A i B razini i brojnim odličnim i vrlo dobrim rezultatima, naša škola postaje lider u županiji i šire, a po tim rezultatima spada u sam vrh, odnosno u gornjoj je četvrtini srednjih škola u Hrvatskoj – dodali su.

Izvor: Grad Đurđevac

Ravnatelj gimnazije Tomislav Ostojić rekao je da ovo postignuće nije samo rezultat truda učenika, već i posvećenosti svih nastavnika, učitelja i roditelja.

– To je rezultat rada i svih naših osnovnih škola i njihovih zaposlenika koji svakodnevno ulažu ogroman trud u obrazovanje mladih ljudi. Prvenstveno treba čestitati učenicima, iako su ovi uspjesi rezultat zajedničkog truda i suradnje svih nas – naglasio je ravnatelj i dodao da su na malu školu velikog srca svakako ponosni.

Otkrio je i da su u novu školsku godinu upisana 42 učenika u dva razredna odjela, a ima i dodatnog interesa za upis i prelazak u Đurđevac iz drugih gradova.

zatvori