Četvrtak, 3. listopada 2024.

BURNA NOĆ Jedan vozio drogiran, drugi udario u hidrant i ostavio naselja bez vode

Policajci u noćnoj smjeni na križevačkom području nisu imali vremena za opuštanje.

Prvo su jutros oko 3.20 sati u Križevcima u nadzoru cestovnog prometa zatekli 29-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem droge.

– Vozaču je preliminarnim testiranjem utvrđena prisutnost droge u organizmu, dok je odbio vađenje krvi i izuzimanje urina. Vozač je uhićen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni
postupak – javili su.

Nešto kasnije, u 5.49 sati zaprimljena je dojava da je na cesti između Svetog Ivana Žabno i Novog Gloga došlo do slijetanja automobila koji je udario u hidrant te je zbog toga zatvoren dovod vode za okolna mjesta.

– Na otvorenom djelu državne ceste Novi Glog – Sveti Ivan Žabno 30-godišnji vozač sa šireg križevačkog područja, vozio je osobni automobil križevačke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja automobilom je udario u nadzemni hidrant te sletio s kolnika u potok. Vozaču je očitana koncentracija alkohola od 0,80 promila te će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak – javili su.

Zbog oštećenja hidranta bez vodnih usluga ostalo je više mjesta u Općini Sveti Ivan Žabno, u tijeku je sanacija oštećene vodovodne mreže.

Slušaj uživo
zatvori