Utorak, 8. listopada 2024.

BRANITELJSKA OBLJETNICA Na trgu nas očekuju nastupi, branitelji će se družiti u Hostelu Borik

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 33. Obljetnice osnutka podravskih braniteljskih postrojbi u Đurđevcu će se održati događanje “Zajedno u pobjedi – 33 godine ponosa i zajedništva”.

Iz Turističke zajednice grada Đurđevca poručili su da će se program održavati 31. srpnja i 3. kolovoza, a organiziraju ga Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Udruga hrvatskih branitelja Republike Hrvatske u suradnji s 3. bojnom 105. brigade, Udrugom branitelja MUP-a, HVIDRA-om Đurđevac, Hrvatskim časničkim zborom, SLAB PZO-om Đurđevac, Gradom Đurđevcom, podravskim općinama i Koprivničko-križevačkom županijom.

Uoči proslave ovih dana 31. srpnja tako će na Trgu svetog Jurja od 20 sati nastupati Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Počasno-zaštitna bojna, dok će Udruga Sveti Juraj izvesti kanonadu u čast branitelja.

Program će se nastaviti 3. kolovoza kada će se na gradskom groblju u 17 sati položiti vijenci za poginule branitelje, u 18 sati u crkvi Svetog Jurja održat će se misa za hrvatske branitelje, a od 19 sati uslijedit će prigodni program i druženje branitelja u Hostelu Borik.

Izvor: Grad Đurđevac
Slušaj uživo
zatvori