Srijeda, 9. listopada 2024.

BILO NEKAD Tko se sjeća ljetovanja u Pirovcu? Hrane je bilo u izobilju, a cijene jeftine

Mnogobrojni Koprivničanci s daškom nostalgije i smiješkom na licu prisjećaju se ljetovanja u Pirovcu, u poznatom Podravkinom ljetnom odmaralištu.

Malo dalmatinsko mjesto Pirovac 70-ih godina postalo je “koprivnička kolonija”, piše Glas Podravine 31. srpnja 1971. godine.

Navodi se kako je rekreacijski centar izgrađen zajedničkim sredstvima Podravke i Općinskog fonda za dječju zaštitu.

– Do sada je dovršen centralni objekt u kojem se nalazi kuhinja s velikom i prostranom blagovaonicom i spavaonice. Izgrađene su terase i sanitarni čvorovi s kabinama za presvlačenje. U sastavu objekta nalazi se prostrani sanitarni čvor s tuševima, a na prostoru između objekta i plaže sagrađena su sunčališta. Osim toga asfaltirano je i nekoliko sportskih terena – navodi se u koprivničkom tjedniku.

Tada je tamo bilo 80-ak mališana na 15-dnevnom odmoru, a tog ljeta u Pirovcu ih je ljetovalo 300-tinjak.

Ljetovao je privatno u Pirovcu tada i poznati koprivnički brijač i frizer Josip Merić sa svojom obitelji, a jeli su u rekreacijskom centru Podravke.

– Po prvi put sam u Pirovcu i neobično mi se sviđa. Pogodno je i s financijske strane. privatni smještaj i hrana u Podravki dnevno me koštaju 40 dinara. Po toj cijeni teško je naći pansion. S hranom sam zadovoljan jer je ima u izobilju – rekao je tada za Glas Podravine Merić.

Slušaj uživo
zatvori