Utorak, 1. listopada 2024.

VELIKI JUBILEJI Jedni proslavili 60. godišnjicu mature, drugi obilježili 64 godine srednje škole

‘Visoke’ obljetnice u životu uvijek su posebne, a osobito ako je o riječ o brojci 60. Upravo toliko su godina od završetka svog srednjoškolskog školovanja ovih dana proslavili koprivnički maturanti Ekonomske škole, generacija 63/64.

Od ukupno četiri tadašnja razreda, njih 24-ero okupilo se sad u Pivnici Kraluš nebi li se još jednom prisjetili svega što je sačinjavalo vrijeme đačke zgode i nezgode, male tajne, igre, smijeh, poneke suze, prve simpatije i ljubavi. Ova ‘zlatna generacija’ redovito obilježava godišnjice mature te ih i danas povezuje čvrsto prijateljstvo.

Generacija maturanata 1960. proslavila je 64 godine mature

Uz ugodnu atmosferu na druženju u Pivnici Kraluš, a pao je i dogovor da će se od sada pa nadalje sastajati svake godine jer, zaključili su svi, prijateljstvo je jedini spoj koji će svijet uvijek držati na okupu.

I generacija maturanata 1960. godine proslavila je u subotu 1. lipnja svoju 64-tu
godišnjicu mature. Uvijek je lijepo vratiti se u mladost i prisjetiti se bezbrižnih trenutaka. Ne kaže se bez razloga ‘od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba’. Iako se matura obilježava svakih pet godina, jedna od rijetkih, a možda i jedina, generacija 1960. godine može se pohvaliti da su se nakon svoje 50-te godišnjice odlučili sastajati svake godine na proslavi mature. Pomičući svoje granice, svake godine nalaze se za okruglim stolom, a uz finu hranu i piće ponovno se druže kao nekada, a time nam dokazuju da su godine zaista samo broj. Bez obzira što su prošli vikend proslavili 64-tu godišnjicu, maturanti ’60 podijelili su kako već sada veselo iščekuju 65. godišnjicu mature.

Koprivnički ekonomisti proslavili su 60 godina mature / Prioriti foto

 

 

Slušaj uživo
zatvori