Četvrtak, 3. listopada 2024.

Usred bijela dana biciklirao s više od 3,40 promila

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog tjedna pojačano su nadzirali vozače pod utjecajem alkohola i/ili droga u cestovnom prometu, a utvrdili su 346 prometnih prekršaja.

U policiji ističu da je obavljen nadzor nad ukupno 621 vozačem, a od utvrđenih prekršaja 52 su se odnosila na vožnju pod utjecajem alkohola, dok je jedan bio vezan uz opojne droge.

– U sklopu pojačanog nadzora 10 vozača je smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, šest vozača je uhićeno i nad jednim je proveden žurni prekršajni postupak. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je 19. lipnja u 13:45 u Koprivnici gdje je 46-godišnjak zatečen kako vozi bicikl pod utjecajem alkohola od 3,41 promila. Smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – navode u policiji.

Tijekom provedbe akcije zabilježene su i 22 prometne nesreće, a vozači pod utjecajem alkohola počinili su njih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Slušaj uživo
zatvori