Utorak, 2. srpnja 2024.

U općini Gola ciljevi su jasno zacrtani, načelnik Milinković: U planu je nekoliko kapitalnih projekata

Interpretacijski centar Bolenov dravski put i izgradnja dječjeg vrtića dva su kapitalna projekta koja se provode u općini Gola.

Načelnik općine Gola Stjepan Milinković osvrnuo se na nekoliko strateških ciljeva koji su od velike važnosti za općinu.

– Osnovni cilj nam je demografska opstojnost ovog kraja, imamo oko 118 djece smještene u osam odgojnih skupina, a izgradnja dječjeg vrtića uistinu je bitna za naš kraj. Drugi strateški cilj nam je kvalitetno i stručno osposobljeno vatrogastvo i u tom smislu uredili smo novo vatrogasno spremište s ciljem da se stvori profesionalna baza jer smo dislocirani – rekao je.

Poljoprivreda, stočarstvo i turizam jedni su od važnijih čimbenika općine Gola, kao i kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita.

– Stočarstvo nam je jako važan čimbenik, a trenutno imamo šest tisuća krava koje dnevno prozvode oko 70 000 litara mlijeka koje plasiramo na tržište. U turizmu imamo jake potencijale kao što su zaštićeni krajolici, šume, rijeka Drava, a kapitalni projekt interpretacijskog centra će nas itekako afirmirati u području turizma – dodao je.

– Jedan od strateških ciljeva nam je kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita u čiju svrhu je uloženo dosta novca u opremanje, imamo dvije kvalitetne liječnice i dvije medicinske sestre, a podržavamo i druge aktivnosti i udruge. Mi smo jedan specifičan kraj i područje, imamo jednu kvalitetnu općinu koja treba na postojećim temeljima nastaviti dalje – završio je.

 

 

zatvori