Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

U Novigradu Podravskom održana tradicionalna manifestacija Delovsko veselje

Pokrovitelj manifestacije bila je Općina Novigrad Podravski, a domaćin članovi KUD-a Delovi.

U dvorani ZKF u Novigradu Podravskom održana je šesta po redu manifestacija Delovsko veselje.

Na početku manifestacije prikazana je prezentacija svih grupa koje se sudjelovale u ovogodišnjem programu, a sudionike i goste prigodnim govorom pozdravio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

Svrha i cilj ove manifestacije je da se žitelji upoznaju sa zavičajnom kulturom svog kraja, ali i običajima drugih naroda i drugih krajeva, da mogu doživjeti i vidjeti ljepotu i bogatstvo tradicijskih pjesama, plesova, instrumenata i različitih narodnih nošnji.

U bogatom kulturno–umjetničkom programu sudjelovali su KUD Kraluš iz Stupnika, KUD Tomislav iz Županje, muški vokalni sastav KUD-a Prigorje Križevci, ogranak seljačke sloge Buševec , Češka beseda iz Međurića, plesni par Doris i Luka Mihoković, plesni par Klara Mihoković i Sven Kelemen iz KUD-a Delovi i KUD Delovi.

Za sudionike i posjetitelje ove manifestacije članice Udruge žena Delovi pripremile su Kašnjake, a nakon programa Delovsko veselje nastavilo se u Društvenom domu u Delovima, objavljeno je na službenim stranicama Općine Novigrad Podravski.

Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski
Izvor: Općina Novigrad Podravski

 

 

 

zatvori