Subota, 27. srpnja 2024.

Slavenaši počeli s pripremama, trener Radeljić: Čekamo veliko pojačanje i pravog kapitalca, nekoga tko neće samo uzeti mjesto mlađima

Nogometaši Slaven Belupa jučer su na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš startali s pripremama za novu sezonu.

Treneru Ivanu Radeljiću na prozivci su se odazvala 32 igrača. Antonio Bosec i Mihail Caimacov priključit će se naknadno, a konačan popis igrača koji će konkurirati za nastavak prvenstva definirat će se kroz pripreme, istaknuli su iz Slavena.

Na čemu će najviše raditi u narednim danima, na prvom pripremnom treningu rekao je strateg Farmaceuta Ivan Radeljić.

– Mi od kuće moram napraviti domaći teren, da ljudi znaju da su došli u Koprivnicu. Da osjete domaći teren jer tu smo lani previše bodova izgubili. Sad ćemo imati novi travnjak pa će nam biti i lakše. Dosta smo mi prošle godine uzeli u gostima, ali domaći moramo bolje iskoristiti – kazao je trener.

Pripreme su podijeljene u tri dijela. Prvi dio Slavenaši će odraditi u Koprivnici i tu odigrati tri prijateljske utakmice. Prvu već danas sa županijskim prvoligašem Slogom iz Koprivničkog Ivanca povodom Dana općine. Kecskeméti, mađarski prvoligaš koji je prošlu sezonu završio kao šestoplasirana momčad prvenstva, bit će protivnik 6. srpnja, a drugoplasirana momčad BIH iz prošle sezone Zrinjski Mostar 12. srpnja. Farmaceuti će drugi dio priprema odraditi u Austriju gdje će trenirati i igrati prijateljske utakmice idućih 12 dana. Treći i posljednji dio ponovno će biti u Koprivnici.

– Fizika, tehnika, taktika, nema se tu puno što za reći. To je osnova svega. Većinom ćemo se posvetiti fizičkoj pripremi, kasnije ćemo raditi na taktici u Austriji. Slavenaši će se uigravati – rekao je Radeljić.

Slavenaši će se uigravati, rekao je Radeljić, kroz nikad jače pripremne dvoboje. Naime, između ostalog, dogovoreni su i prijateljski susreti protiv talijanskog prvoligaša Leccea, bundesligaša St. Paulija, Qarabaga iz Azerbejdžana.

– To je bila moja želja da vidimo gdje smo, što smo. Budeš li pravi protiv St. Paulija, to je ono što tražimo. Ako nećemo biti, moramo još više raditi. Rezultat u tim utakmicama neće biti primarni, ali moramo u njima biti konkuretni – istaknuo je.

A što se tiče igračkog kadra za novu sezonu, redove Slaven Belupa napuštaju Benedik Mioč, Daniel Štefulj i Samuel Nongoh. Mioča ćemo pamtiti iz prošle sezone kad je bio šesti strijelac lige s 10 postignutih pogodaka. Što se pak tiče Štefulja i Nongoha oni se s posudbe vraćaju u svoje klubove, Dinamo i Adanu Demirspor. Polaku pristižu i novi igrači. Dres Slaven Belupa od iduće sezone nosit će Luka Lučić i Marko Lešković. Lučić stiže na poziciju lijevog beka, inače je rodom iz Splita, a ugovor s koprivničkim prvoligašem potpisao je na dvije godine. Prošao je školu nogometa Hajduka gdje je i počeo svoju seniorsku karijeru. Osim boja splitskog kluba, branio je i boje češkog Banika te Zrinjskog, Borca, Tuzla Cityja i Posušja iz Bosne i Hercegovine. Vrijedi istaknuti da je bio i član mladih reprezentacija Hrvatske za koje je upisao 16 nastupa. Lešković pak u Slaven Belupo stiže ko slobodan igrač. Posljednji klub u kojem je igrao je indijska Kerala Blasters. Svoje prve nogometne korake napravio je u Osijeku, a u karijeri igrao je i za Rijeku, Dinamo i Lokomotivu. Središnji branič pomoći će momčadi svojim iskustvom, istaknuo su iz kluba.

– Ostavili smo prostora za još igrača. Jedini smo klub koji ima već dvojicu novih. Ne možemo sad odmah gomilati. Imamo pet dečki na probi, vidjet ćemo hoće li se koji uspjeti nametnuti. Čekamo pravo pojačanje i pravog kapitalca, ali to mora biti baš pravo pojačanje da ne uzima prostor mlađima – rekao je trener.

Valja istaknuti da je stožeru Ivana Radeljića priključen Filip Đurec koji će biti zadužen za individualni rad s igračima.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Slaven Belupo odigrat će 3. kolovoza na Poljudu protiv Hajduka.

zatvori