Subota, 27. srpnja 2024.

Robert Markulin ostaje na čelu županijskog Nogometnog saveza: Dobro smo do sada radili, a klubovi su zadovoljni

Robert Markulin ostaje na čelu Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

Odlučeno je tako na izbornoj skupštini, a Markulinu je to treći mandat predsjednika. Naime, izabran je jednoglasno na prijedlog Nogometnog kluba Slaven Belupo i to na četiri godine.
Kako nam je kazao, smatra da se njegov novi mandat neće uvelike razlikovati od prethodna dva.

– Dobro smo do sada radili, a klubovi su zadovoljni. Osnovni princip saveza jest da izađe u susret klubovima budžetom te im tako pomogne. Kad su u pitanju natjecanja, savez funkcionira tako da bude servis klubovima te da stane iza većine – kazao je.

Nadalje, promjene su se dogodile i u izvršnom odboru saveza.

– Igora Bajalicu, koji je napustio odbor i više nije u nogometu, zamijenio je predsjednik đurđevačkog Graničara Ivica Radman – pojašnjava.

Markulin se osvrnuo i na novu Elitnu ligu.

– Elitnu ligu će od iduće sezone činiti 14 klubova, osam klubova iz sadašnje Međužupanijske nogometne lige BJ-VT-KC te šest prvoplasiranih klubova iz Prve županijske nogometne lige. Također, đurđevački Graničar svojim je plasmanom izborio viši rang natjecanja u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever. Naime, klubovi moraju ispunjavati minimalne kriterije za igranje u Elitnoj ligi, odnosno moraju imati zadovoljavajuću infrastrukturu i minimalno dvije ekipe u natjecanju mladeži – kazao je.

Dodao je i da će NK Koprivnica ipak ostati u Trećoj nogometnoj ligi Sjever.

– Liga se širi na 16 klubova, a svi klubovi koji su se prijavili moraju imati pravo napredavanja. Bilo je prostora pa će NK Koprivnica ostati – zaključio je.

zatvori