Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Radno je u Općini Novigrad Podravski, načelnik Brljek: Imamo dosta planova za buduće razdoblje

Uz izgradnju Eko-etno muzeja s interpretacijskim centrom, u Novigradu Podravskom gradit će se i Centar za kulturu.

Načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek istaknuo je kako se na području općine u dogledno vrijeme planira provesti nekoliko projekata koji su od izrazite važnosti za cjelokupnu vizuru općine.

– Predali smo projektnu dokumentaciju za Eko-etno muzej s interpretacijskim centrom koji će se graditi nedaleko crkve u samom središtu naselja, projektira se i tržnica s pristupnom cestom koja će imati višenamjenski karakter, a kroz desetak dana bi trebali poslati i potrebnu građevinsku dokumentaciju za proširenje i uređenje groblja sveta Klara zajedno s parkiralištem. Uz to, planira se i provedba još jednog kapitalnog projekta – gradnja zgrade za poboljšanje zdravstvene zaštite i socijalne usluge koja će bitno utjecati na poboljšanje života starijih mještana – rekao je.

Napomenuo je kako općina financijski sudjeluje u uređenju crkve Rastanak svetih apostola koja je zaštićeno dobro, a na njoj će se uređivati vanjski dio fasade, te su u planu još i uređenje Društvenog doma u Borovljanima i izgradnja novog Centra za kulturu koji će se graditi na mjestu dosadašnjeg, a dotaknuo se i još nekoliko završenih projekata.

– Nedavno smo završili dogradnju Dječjeg vrtića Fijolica u Novigradu Podravskom za koji smo aplicirali i dobili sredstva iz EU fondova te ove godine imamo još jednu vrtićku grupu, a razmišljamo i o dodatnom proširenju vrtića. Uz to, vodimo brigu i o hortikulturi na nekoliko lokacija uz dječja igrališta, Društvenom domu u Vlaislavu te uz park Pod lipama u Novigradu Podravskom – dodao je.

Na kraju, načelnik Brljek rekao je kako su objavili još i javni poziv zainteresiranima za uklanjanje stambene zgrade i nekoliko pomoćnih zgrada kupljenim od fizičke osobe u centru Novigrada Podravskog te bi se tako još više proširio prostor i potencirao pristup parku koji bi zajedno s novim trgom bio kvalitetno i urbanističko rješenje.

 

 

 

zatvori