Srijeda, 2. listopada 2024.

Prvi dojmovi Mešnjaka iz Sarajeva: Ovo je dobar preduvjet za samostalnu karijeru, a glavni izazov bit će ne iznevjeriti navijače

Poznati nogometni trener i nogometaš iz Legrada Želimir Mešnjak službeno je predstavljen kao pomoćnik Zorana Zekića u Sarajevu.

Popularni Meho tako će i dalje biti desna ruka bivšeg trenera Slaven Belupa kojemu, nakon otkaza u Osijeku, nije dugo trebalo da pronađe novi klub.

– Dosta toga se izdogađalo u Osijeku bilo je prilično neočekivano i teško za prihvatiti. Međutim to je život, to je nogomet. Kad si nogometni profesionalac onda si stalno spreman za sve. Ono što mene veseli i nas kao stožer da smo napravili dobar posao i formirali velik broj mladih igrača i digli njihovu tržišnu vrijednost. U konačnici ispunili smo klupske ciljeve koji su bili stavljeni pred nas. Osijek je privatan klub i vlasnik odlučuje, a vrijeme će pokazati je li dobro odlučio ili loše. Mi na našu sreću nismo dugo tražili posao, našli smo zajednički jezik FK Sarajevom i sad puni motiva krećemo u daljnje izazove, a ciljevi su vrlo visoki. Smatram da smo u stanju ih ispuniti – rekao je Mešnjak.

Ciljevi i izazovi

Pred Zekićem i Mešnjakom je težak posao. Zadnja dupla kruna osvojena je 2018/19. godine.

– Pred nas su stavljeni ciljevi borbe za naslov, za kup, probati u Europi ostati što duže. BiH liga je kvalitetom ispod hrvatske lige ali ima i u dobrih klubova. Bit će zanimljivo i tijesno – ističe.

Kako ne iznevjeriti navijače, kaže Mešnjak, bit će im i glavni izazov.

– Fanatični su s puno ljubavi prema klubu. Mi moramo napraviti dobru selekciju igrača sad u prijelaznom roku kako bi nam kasnije bilo lakše – dodaje.

Dvogodišnji ugovor

Sa Sarajevom su potpisali dvogodišnji ugovor s mogućim produžetkom na još jednu sezonu.

– Ovo što sam u kratkom periodu boravka ovdje vidio da je FK Sarajevo jako organiziran klub, s trening kampom, restoranom, s klupskim prostorijama u centru i to sve na jako visokom nivou. Imamo ljude koji su nam stalno na usluzi, ne fali nam kako se kaže ni ptičjeg mlijeka – kaže.

Podsjetimo, Mešnjak sa Zekićem surađuje otkad su vodili koprivničkog prvoligaša. Kratko vrijeme Meho je trenirao seniorsku momčad drugoligaša Mladosti iz Ždralova, a putevi su im se potom ponovno sreli u Osijeku. Suradnju sad nastavljaju s susjednoj BIH.

– Moji neki osobni ciljevi vezani su uz stožer trenera Zorana Zekića, a što će budućnost donijeti vidjet ćemo. Naravno nisam odustao od samostalne karijere, ali ima vremena za sve. Ovo će mi biti jako dobro škola i nakon Osijeka koji je velik klub koji se svake godine bori za Europu, dok je Sarajevo klub koji se svake godine bori za trofej i sigurno će to biti jedan iskorak u karijeri kao pomoćnog trenera, a za samostalnog jedan dobar preduvjet – pojašnjava.

Prvi dojmovi

Osim Mešnjaka, Zekićev stručni stožer čine još i pomoćni trener Mario Kunić te kondicijski trener Marko Matijević.

I za sam kraj, Mešnjak je s nama podijelio prve dojmove o gradu Sarajevu.

– Prekrasno je, jako puno izletišna i povijesnih mjesta. Puno prijatelja mi se je najavilo, siguran sam da ćemo si život posložit na najjači mogući način – zaključuje Mešnjak.

Tekst pripremile Nela Carek Grahovac i Tea Gašparić

 

Slušaj uživo
zatvori