Utorak, 25. lipnja 2024.

Pripreme za ovogodišnju Picokijadu su u punom jeku, najavljen je i program

Za nekoliko tjedna počinje Picokijada.

Sve što možete očekivati na ovogodišnjoj tradicionalnoj turističkoj manifestaciji otkrio je direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček te direktor Starog grada Matija Bažulić u radio emisiji Gradske teme.

– Intenzivno pripremamo obranu kako bi obranili zapad od orijentalnih dušmana. Bit će teško i mukotrpno, ali vjerujem da ćemo ako ne snagom, mudrošću uspjeti to riješiti. Sad već pričamo u mjesecu Picokijade, a iza nas je puno događanja. Ovog vikenda, unutar Picokijade očekuje nas krasna predstava, Teniski klub Picok organizira turnir za klince i još puno toga je pred nama – rekao je direktor TZ Grada Đurđevca Mario Fuček.

Direktor Starog grada Matija Bažulić govorio je o programu Picokijade te je spomenuo kako i ove godine pripremaju pečenog vola koji je prošle godine okupio mnoštvo posjetitelja.

– Ove godine imamo novost, a to je Đurđevački pijac. Znači zabavan prikaz prodaje stoke u režiji KUD-a Gruntovec. Nakon toga je revijalna utakmica koja je prošle godine okupila brojnu publiku – zaključio je Bažulić.

Podsjetimo, 56. Picokijada održat će se od 28. do 30. lipnja 2024. godine.

Tekst napisala Silvija Zidar

zatvori