Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Općina Peteranec ulaže u sve segmente zajednice, načelnik Derdić: Nastavljamo sa izgradnjom sportsko-rekreacijskog kompleksa Panonija

Projekt izgradnje sportsko-rekreacijskog kompleksa Panonija u Peterancu traje i dalje, u tijeku je izgradnja vanjskog vježbališta i prvog djela atletske staze.

Načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić spomenuo je kako je zbog velikog broja sadržaja projekt izgradnje sportsko-rekreacijskog kompleksa Panonija podijeljen u dvije velike skupine s nekoliko faza.

– Prva skupina radova je u završnoj fazi, a ovih dana kreće izgradnja djela koji će obuhvatiti sjencu, viseću kuglanu, klupe sa šahovskim poljima i ostalim popratnim sadržajima, dok je u tijeku i izgradnja vanjskog vježbališta i prvog djela atletske staze koji su financirani iz fondova Europske unije – rekao je.

Dotaknuo se svih sastavnica općine te istaknuo kako se ulaže u sve segmente zajednice, od infrastrukture, imovine, društvenog života sve do hortikulture.

– U postupku je nabava za izgradnju pješačko-biciklističke staze prema centralnom dijelu naselja, krenuli su radovi na mjesnom groblju gdje se planira zamijeniti dotrajala ograda, a u suradnji s županijskom upravom za ceste Križevci dogovorena je i kompletna modernizacija ceste Dravske ulice u Sigecu. U Komatnici je uređen prostor oko društvenog doma, rekonstruirana je kuhinja u samom domu, a izgrađeno je i prvo dječje igralište u Komatnici. Pripremljena je sva projektno-tehnička dokumentacija za prijavu na javni poziv za proširenje vrtića u Peterancu, a završena je i dokumentacija za prvu fazu obnove Kapetanije, općinske zgrade u Peterancu – dodao je.

U općini Peteranec brine se o hortikulturi i vanjskom izgledu svih triju sastavnica općine, pa se tako moderniziraju parkovi, uređuju nove stazice, ulaže se u oglasne ploče, a skorašnjim investicijama u Sigecu i Komatnici krenut će se sa idejnim rješenjima za uređenjem zelenih pojaseva koja će podići kvalitetu života i poboljšati vizualni identitet naselja.

Načelnik Derdić na kraju je najavio nekoliko važnih događaja koji će se održati na području općine.

– Bliže nam se Dani općine, program će započeti već 27. lipnja ove godine i obuhvatit će kulturno-umjetnički sadržaj, folkloraše, tamburaške sastave i zboraše, a u petak, 28. lipnja održat će se svečana sjednica i otvorenje izložbe. U subotu, 29. lipnja na Petrovo održat će se misno slavlje i naše klasično proštenje te večernja zabava uz Aquarius bend, a najavio bih još i sada već tradicionalni odbojkaški i malonogometni turnir u Komatnici koji je izuzetno popraćen od strane mladih – završio je.

 

 

zatvori