Subota, 27. srpnja 2024.

ODLIČNA SEZONA GRANIČARA Radman: Juniori su ostvarili povijesni uspjeh, seniori su dominirali, a sjajni su bili i kadeti

Sezonu iz snova imali su nogometaši Graničara iz Đurđevca – ostvarena je trostruka kruna.

Naime, seniori su osvojili naslov prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi te su se plasirali u Treću hrvatsku nogometnu ligu Sjever, juniori su pak izborili Prvu hrvatsku nogometnu ligu čime je ostvaren povijesni uspjeh, a naslov prvaka osvojili su i kadeti u županijskoj Ligi kadeta i juniora.

>> FOTO S igračem manje juniori Graničara na penale izborili odlazak u Prvu HNL U19!

Predsjednik đurđevačkog kluba Ivan Radman itekako je zadovoljan svim navedenim uspjesima, a za početak se osvrnuo na subotnju utakmicu juniora koji su u drami jedanaesteraca protiv Hrvatskog dragovoljca izborili Prvu HNL. Podsjetimo, Graničar je na poluvremenu vodio 2:0, a onda je Dragovoljac do kraja susreta izjednačio na 2:2. Uslijedilo je izvođenje penala za konačnu pobjedu Picoka i 7:6 na semaforu.

– Ni sami nismo svjesni što smo napravili, ali to je stvarno povijesni uspjeh juniora jer u 95 godina Graničara nikad to nije ostvareno. Subotnja utakmica bila je prava muška i na rubu živaca, ali na muci se poznaju junaci. Svi smo oduševljeni i evo, idemo dalje slagati ekipu s obzirom na to da se u Prvoj HNL malo mijenjaju pravila kojima se moramo prilagoditi. Prva liga je i puno zahtjevnija – trebat će više pripreme, logistike, struke… Svega toga smo svjesni i već od ponedjeljka smo počeli raditi na tome, a motiva nam nimalo ne nedostaje. Nemam riječi, ovo nije uspjeh samo Đurđevca, već i šireg kraja – naglasio je Radman.

Snimio Karlo Meštrović.

Seniori premoćni

Seniori su naslov prvaka u Prvoj ŽNL osvojili premoćno – u 26 odigranih susreta upisali su 23 pobjede, dva remija i svega jedan poraz. Na vrh tablice na kraju su zasjeli sa 71 bodom, a čak 24 boda manje imaju drugoplasirane Močile.

– Seniori su stvarno dominantno odradili sezonu i ušli smo u Treću hrvatsku nogometnu ligu Sjever. Sezona je bila prava te je kud i kamo prije kraja bio osiguran naslov. Kombinirali smo igre i s juniorima jer su to svi naši dečki koji će i ostati kod nas – nikome vrata nisu zatvorena, svi su isti pod suncem te se bore za prvih 11 – poručio je predsjednik Graničara.

Snimio Lovro Šignjar

>> FOTO Ludilo na terenu, đurđevački Graničar slavi titulu pobjednika Prve županijske nogometne lige

Kad je pak riječ o Trećoj ligi koju će seniori igrati od jeseni, Radman smatra da ona za njih nije ništa novo s obzirom na to da su ju već igrali.

– Sad smo stvarno ekipirani i mislim da za nas ima mjesta u gornjem domu tablice. Nema bojazni za traume, a ne daj Bože da nam se ponovi ispadanje. Liga će od jeseni biti proširena i sigurno će svatko svakog moći “dobiti” pa će iznenađenja biti. Treća liga je kvalitetnija i na višem je nivou, iako ne podcjenjujem Prvu ŽNL ili nadolazeću Elitnu ligu. Ovo je ipak stepenica više – mišljenja je.

Sjajni su i kadeti

Trostruka kruna Graničara ove je sezone ostvarena jer su prvaci i kadeti. Oni su pak osvojili naslov u županijskoj Ligi kadeta i juniora.

– I tu imamo odličan rezultat i dobro se radi. Sada treba vidjeti koliko je izlaznih kadeta, odnosno ulaznih juniora pa ćemo “prebacivati” godišta i vidjeti što treba nadopuniti i kako dalje raditi – napomenuo je.

Sezona je zaista bila izuzetna, a uspjeha ne bi bilo bez podrške navijača

Dok se sve sumira, Radman je kao predsjednik kluba izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima, odnosno uspjesima.

– Da nam je netko na početku sezone rekao da ćemo sada biti u ovoj situaciji ne bismo vjerovali da će to biti istina i da ćemo sve ovo ostvariti. Dobro se i kvalitetno radi, dobar je i odaziv igrača na treninge, kao i kadrovski dio posla. Sada dalje trebamo podizati kvalitetu rada, ali i svega ostalog. Naša djeca i mladi igrači koji su bilo gdje “vani” u drugim klubovima sada su uvjerili da se i kod nas dobro radi, a vrata su im uvijek otvorena za povratak i daljnji napredak – poručio je.

Naravno, uspjeha ne bi bilo bez velike podrške brojnih navijača.

– Bez podrške navijača ne ide, vidjeli smo to i sami – u Novskoj nas je bilo 100-150 sigurno, a o Vrbovcu da i ne govorimo – sigurno 400-500. Ne možeš onda izgubiti utakmicu s takvom podrškom. Pozivam gledatelje da nas prate i u seniorskoj Trećoj ligi, odnosno juniorskoj Prvoj HNL. Mislim da će to biti prave utakmice s dobrim nogometnom. Idemo se i dalje svi zajedno veseliti dobrim rezultatima – zaključio je Radman.

Snimio Lovro Šignjar
zatvori