Srijeda, 2. listopada 2024.

NOVI USPJEH Dalibor Grubačević nominiran za europsku nagradu za najbolju filmsku glazbu

Koprivnički skladatelj, glazbenik i glazbeni producent Dalibor Grubačević u užem je izboru za europsku nagradu za filmsku glazbu Camille.

Vijest je to koju je objavio Europski savez skladatelja, a delegacije članova saveza koje predstavljaju medijske skladatelje iz 15 zemalja unaprijed su odabrale 38 skladbi u tri kategorije – najbolja originalna filmska glazba, najbolja originalna glazba za dramsku seriju te najbolja originalna glazba za dugometražni dokumentarni film.

– U sve tri kategorije predloženi su bili i hrvatski skladatelji u kategoriji za najbolju originalnu glazbu za igrani film Dalibor Grubačević za “Razgovor”, u kategoriji za najbolju originalnu glazbu za dramsku seriju Jura Ferina i Pavle Miholjević za “Tišinu”, a u kategoriji najbolje originalne glazba za dugometražni dokumentarni film Denis Kozlica za “Why Do I Hike 2: Hardships of a Thru Hike” – poručili su iz Hrvatskog društva skladatelja.

U svakoj kategoriji predstavnici europskih skladateljskih organizacija izabrali su pritom troje nominiranih. Nominirani za najbolju filmsku glazbu tako su Dalibor Grubačević za “Razgovor” u režiji Dominika Sedlara, Baba Stiltz za “Sramotu na suhom” redatelja Axela Peterséna i Alfonso de Vilallonga za film “Robot Dreams” u režiji Pabla Bergera.

Slušaj uživo
zatvori