Četvrtak, 3. listopada 2024.

Nastavljaju se projektne aktivnosti u uspostavi Interpretacijskog centra Bolenov dravski put

Nastavljaju se projektne aktivnosti u uspostavi Interpretacijskog centra Bolenov dravski put.

Tako je u prostorijama Županijske uprave održan radni sastanak članova projektnog tima na kojem je raspravljano o dosad provedenim te predstojećim aktivnostima.

Iz Službe ureda župana poručili su da su sudionici sastanka definirali rokove te tijek pripreme dokumentacije za objavu postupaka javne nabave za radove na izgradnji pristaništa i zgrade Interpretacijskog centra.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijuna eura pri čemu su dobivena bespovratna sredstva u iznosu 2,8 milijuna eura. Nositelj projekta je Općina Gola, partneri su Koprivničko-križevačka županija i Javna ustanova Lučka uprava Osijek, a stručnu pomoć u pripremi i provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

– Projektom će se u potpunosti obnoviti i opremiti stara zgrada župnog dvora u Goli s ciljem uspostave Interpretacijskog centra prirodne baštine te će se izgraditi riječna marina na rijeci Dravi koja će posjetiteljima omogućiti plovidbu rijekom Dravom – ističu u Službi ureda župana.

Slušaj uživo
zatvori