Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

NACIONALNI PARK DRAVA Lacković: Iako je Skupština odbila prijedlog, sa svojom pozicijom u Saboru stavit ću to na dnevni red

Saborski zastupnik i član Županijske skupštine Željko Lacković ne odustaje od ideje da se rijeka Drava proglasi nacionalnim parkom.

U tom naumu neće ga pokolebati ni to što nema podršku Županijske skupštine, rekao nam je nakon jučerašnje sjednice na kojoj skupštinari nisu podržali njegov prijedlog o osnivanju radne skupine kojoj bi zadatak bio izrada stručne podloge s kojom bi se išlo prema resornom ministarstvu.

– Mi smo sad rekli da ne želimo formirati jedno takvo tijelo. Postupak će se ovako ili onako pokrenuti jer ću ga ja, kao saborski zastupnik, kao pripadnik i koalicijski partner većine inicirati. Sa svojom pozicijom potpredsjednika saborskog odbora za zaštitu okoliša i prirode sam u poziciji da to stavim na dnevni red – kazao je Lacković.

Svjestan je bio Lacković nakon sjednice da je rasprava otišla u skroz krivom smjeru i da na kraju njegove zamisli nisu dopirale do većine.

– Čudno je da nitko ne uviđa da nije bilo inicijative koje bi se protivile proglašenju NP Plitvička jezera, Brijuni ili nekog drugog vrijednog zaštićenog područja koji predstavlja magnet za dolazak turista. Kod nas se nikoga nije pitalo kad je rađena hidrocentrala, kad je odlučeno da će se graditi Piškornica, a ovo je trebalo biti tijelo koje bi pratilo proces stvaranja podloge na kojoj se treba izraditi prijedlog za uvrštenje NP Drava u nacionalnu strategiju za zaštitu prirode – razočaran je bio Lacković nakon sjednice.

Slušaj uživo
zatvori