Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Međimorec: Hibridni travnjak zamjenjujemo prirodnim, nismo si mogli priuštiti održavanje svake dvije godine

Najgori travnjak HNL-a, kako su ga često nazivali u medijima, odlazi u povijest.

Slaven Belupo ovoga je tjedna počeo sa sanacijom glavnog igrališta, a za to će izdvojiti 200.000 eura. Priče oko koprivničkog travnjaka bile su u središtu pozornosti cijelu proteklu sezonu, pogotovo nakon utakmice između Slavena i Rijeke, kada ga je trener Rijeke Željko Sopić nazvao “krumpirištem”.

Izvor: Facebook Slaven Belup

Da je stanje na terenu očajno bili su svjesni u klubu, a što se točno sve događalo s travnjakom najbolje zna voditelj stadiona Zdravko Međimorec.

– Teren s hibridnom travom postavili smo 2018. godine i on bi se trebao mijenjati svake dvije do tri godine. Većim klubovima s takvim travnjacima to nije problem jer nisu financijski ovisni. Isprva je odlično igrati na takvom terenu, no s godinama se stvaraju humus i prirodna trava koji prerastu umjetnu travu – objašnjava Međimorec i dodaje kako usprkos stalnom održavanju terena, on je takav kakav je.

Izvor: Facebook Slaven Belup

Ovoga je tjedna klub počeo s postavljanjem 100 posto prirodnog travnjaka.

– Radove izvodi ista zagrebačka tvrtka koja je postavljala prirodni travnjak na pomoćnom terenu s kojim smo jako zadovoljni. Na glavnom će terenu trava biti ipak nešto kvalitetnija, buseni će biti debljine pet do šest centimetara. Trenutno radimo na skidanju prvog sloja kojeg odvozimo na kompostanu u Herešinu. Donji dio gdje je umjetna trava zbrinut ćemo u Zagrebu – priča Međimorec i ističe kako će s novim travnjakom doći i nove prskalice za navodnjavanje.

Novi travnjak trebao bi se zazeleniti za 30-ak dana, odnosno do prvih prijateljskih utakmica uoči nove sezone.

Izvor: Facebook Slaven Belupo

Tekst pripremile Nela Carek Grahovac i Silva Jambrešić.

Slušaj uživo
zatvori