Utorak, 22. listopada 2024.

Mateja i Martin nakon osam godina na Malti kupili kuću u Podravini i otvorili Irish pub

Shamrock Irish Pub u Đurđevcu idealno je mjesto koje nudi odlično pivo iz inozemstva, a za isprobavanje novih pivskih okusa, zaslužni su Mateja Todorović i Martin Troj.

– Prije osam godina sam iz rodne Koprivnice odselila na Maltu gdje sam upoznala Martina, koji je bio privatni trener u teretani koju sam pohađala. Kliknuli smo i započeli svoju priču, govori Mateja i dodaje kako su prije tri godine dobili sina i odlučili preseliti u Hrvatsku koja nudi bolje uvjete života za djecu.

– Prvenstveno smo htjeli da na igralištu ima trave i drveća kojeg Malta na igralištima nema, da ima zdravstveno osiguranje i da živi na selu. Tamo stranci ne mogu dobiti kredit pa je stambeno rješenje bilo problem, prisjeća se Mateja početaka pregovora s Martinom o selidbi u Hrvatsku.

Kupili su kuću u Novigradu Podravskog bez da su ju prethodno vidjeli te tamo žive već dvije godine, a posljednju godinu proveli su u razmišljanju gdje otvoriti kafić po ‘svom ukusu’.

– Volimo glazbu i sve što je drugačije pa sam tražeći lokal, naišla na ovaj u Starogradskoj ulici u Đurđevcu koji je odmah ideju usmjerio prema tome da otvorimo pub, kaže Mateja i ponosno dodaje kako su ljudi u gradu izuzetno prijateljski raspoloženi, dobronamjerni i veseli.

– Puno pozitivnih komentara smo dobili zbog otvaranja puba s obzirom da ekipa od 30 i više godina nema mjesto za druženje s prijateljima koje je drugačije, već većina nudi istu ponudu, a tu prvenstveno mislim na cajke. Mi smo okrenuti drugačijem stilu pa smo vjerojatno zato dobro prihvaćeni, napominje Mateja.

Martin je rođen u Škotskoj, po nacionalnosti je Englez koji je do prije osam godina živio u Irskoj pa ona i na Malti, a posljednje dvije u Novigradu Podravskom.

– Sretan sam i ispunjen jer imam svoj Irski pub. Moji roditelji žive u Irskoj i ponosni su na mene, kratko je komentirao Martin i sve pozvao na hladno pivo u Đurđevac.

Pripremila Silvija Zidar.

Slušaj uživo
zatvori