Četvrtak, 3. listopada 2024.

Knjižnica raspisala novi natječaj za najbolju kratku priču, tema je zanimljiva i ove godine

Koprivnička Knjižnica i čitaonica Fran Galović objavila je novi kreativni natječaj za najbolju kratku priču.

Ove godine tema je glazba, istaknuli su knjižničari, a svi zainteresirani prijaviti se mogu od 1. srpnja do 2. rujna. Podsjetili su pritom da radnja priča treba biti smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a nagrade za najbolje u knjigama osiguravaju poznate hrvatske nakladničke kuće.

– Glazba je umjetnost prisutna u svim civilizacijama, a protokom vremena podliježe razvoju i promjenama. Oduvijek igra važnu ulogu u životu pa tako ne postoji privatna ili društvena sfera ljudskog života kroz koju se njezini zvuci ne provlače. Život je nezamisliv bez zvuka i glazbe. Svi ju vole. Prenosi emocije i osjećaje. Donosi užitak i opušta. Lijek je za dušu upravo kao i knjiga ili priča. Na koji će se način u ovogodišnjem natječaju susresti riječ i zvuk ostaje na kreativnim pojedincima, a nakon koprivničkog krimića, ljubavi u doba korone, straha, pravde i nepravde i nostalgije, došlo je vrijeme da se Koprivnica kroz priču ispuni glazbom – poručili su.

Podsjetimo, cilj natječaja je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način.

– To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji – dodali su koprivnički knjižničari.

Detaljnije upute i kriterije natječaja potražite klikom ovdje, dok priče iz prethodnih natječaja možete pročitati klikom ovdje.

Slušaj uživo
zatvori